CIJENA ULAZNICA:

Četvrtak 23.11.2017.  u 20 sati – MASSIMO PJEVA SINATRU – 70,00 kuna, učenici (10 i više ulaznica), studenti, umirovljenici, organizirani posjet 50,00 kuna

Petak 24.11.2017. u 20 sati – DAVID HELBOCK TRIO & IGOR GERŽINA, IVANA KINDL …. – 60,00 kuna –  učenici (10 i više ulaznica), studenti, umirovljenici, organizirani posjet 40,00 kuna

Festivalska ulaznica (2 dana) – 80,00 kuna

  • Četvrtak, 23.11.2017.

Centar za kulturu Čakovec, 20 sati

MASSIMO PJEVA SINATRU

MASSIMO SAVIĆ

JAZZ ORKESTAR HRT-a ZAGREB

MASSIMO SAVIĆ

Čitajući Massimovu biografiju mogli bismo reći da je dva puta dotaknuo glazbeni zenit. Prvi put s bendom Dorian Gray 80-ih godina, a drugi put kroz posljednjih petnaestak godina samostalne karijere.

Često je opisan kao hrvatki The Voice. Interpret koji u svojoj kolekciji ima najveći broj Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, miljenik regije, glazbeni karizmatik. Njegovi dueti s Nenom Belanom, Ninom Badrić ili Meritas, da spomenemo samo neke, redom su među najizvođenijim pjesmama, a za njegove koncerte se nerijetko traži ulaznica više. Svaki koncert poseban je, svjež i inovativan događaj koji pomiče granice, kako kreativne tako i produkcijske.

Massimo na pozornici pažnju plijeni energijom koju projicira publici, osjećajem da je njegova ekspresija iskrena i nepatvorena što mu iz godine u godinu pomlađuje publiku, ali i povećava njezin broj. Jednim od najuspješnijih Massimovih albuma smatraju se albumi “Vještina I” (2004.) i “Vještina II” (2006.), kao i “Dodirni me slučajno” iz 2011. godine.
Od aktualnog studijskog albuma “1 dan ljubavi” prošlo je dvije godine, a u međuvremenu je objavljen live album “Isti osjećaj” koji je ujedno snimka Massimovog koncertiranja sa Zagrebačkim solistima.

Fotografije: M. Krištofić

Krajem godine Massimo se sprema objaviti novi studijski album radnog naziva “Sad”, koji je najavljen pjesmom “1000 ljudi” i aktualnim singlom “Neka ti plove brodovi“. Nove pjesme, nov album, novi koncerti, uvijek su bili Massimov poticaj da potraži neke svoje nove maksimume i ispiše nova, još uspješnija poglavlja u biografiji.

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim sedamdesetogodišnjim djelovanjem, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu. Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati; osim sudjelovanja u nizu javnih emisija te samostalnih koncerata u zemlji i inozemstvu, od 2000. godine održava vlastiti koncertni ciklus koji se izravno prenosi na Trećem programu Hrvatskoga radija. Od vodstva prvih dirigenata, Zlatka Černjula, Miroslava Killera, Milivoja Körblera i Nikice Kalogjere, preko Miljenka Prohaske koji ga je vodio više od trideset godina, do Silvija Glojnarića, Saše Nestorovića i današnjeg šefa dirigenta, Andreasa Marinella (od 2015.), orkestar se profilirao u jedan od najutjecajnijih jazz sastava na našoj sceni.

Prvi nastup na međunarodnoj sceni orkestar je imao u Kölnu godine 1955. Uslijedile su turneje po Bugarskoj, Poljskoj, bivšem SSSR-u, nastupi na jazz festivalima u Frankfurtu i Nagykaniszi, te u Münchenu 1972. u sklopu kulturno-zabavnoga programa Olimpijade. Nastup na Jazz festivalu na Bledu 1962. označava novu fazu u radu orkestra – orijentaciju na vlastiti repertoar za što je, kao idejni začetnik, zaslužan Miljenko Prohaska, zahvaljujući čemu je orkestar izgradio specifičan stil, prepoznatljiv u međunarodnim okvirima. Ta praksa traje i danas kroz natječajni projekt Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a, autorske koncerte članova orkestra i brojne suradnje s domaćim glazbenicima raznih žanrovskih opredjeljenja. Istovremeno, vodeći glazbenici međunarodne jazz scene redovito gostuju kao solisti i dirigenti: Art Farmer, Clark Terry, Ted Curson, Johnny Griffin, Sal Nistico, Ernie Wilkins, Kai Winding, Ed Neumeister, John Lewis, Art Taylor, Lucky Thompson, Ignacio Berroa, Jon Faddis, Georgie Fame, Boris Kozlov, Lars Møller, i drugi. Samo tijekom posljednje tri sezone, orkestar je ugostio velikane poput Terella Stafforda, Erniea Wattsa, Barta van Liera, Luisa Bonille, Alana Broadbenta, Christiana McBridea, Edwarda Palerma… Kao jedan od najutjecajnijih jazz sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni, orkestar je ujedno i pravi nukleus ponajboljih jazz glazbenika među kojima mnogi, osim kao izvođači, djeluju i kao skladatelji i aranžeri.

Bogata diskografska aktivnost uključuje suradnje s nekima od najistaknutijih protagonista  hrvatske glazbene scene; među izdanjima ističu se albumi U sredi našeg sela (2011.), Still Standing uz Radojku Šverko (2011.), Family uz Matiju Dedića (2012.), With Every Breath uz Lelu i Joea Kaplowitza (2012.), Bugles Over Zagreb ostvaren uz trubača Rexa Richardsona i skladatelja Douga Richardsa i objavljen u SAD-u za etiketu Rex Richardson Production 2014., Antarctica and Other Destinations s glazbom Maka Murtića (World Local Records), Well Paid Girl s Valerijom Nikolovskom i Viktorom Lipićem (Croatia Records), te Lasse Lindgren Plays the ABBA Songbook in a Big Band Atmosphere (Imogena Records). Najnoviji CD, Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a, objavljen je 2017. godine u suradnji Aquarius Recordsa i HRT-a.

Ulaznica: 70,00 kuna –  učenici (10 i više ulaznica), studenti, umirovljenici, organizirani posjet  50,00 kuna, invalidi 35,00 kuna

Festivalska ulaznica (za 2 dana) 80,00 kuna

  •  Petak, 24.11.2017.

Centar za kulturu Čakovec, 20 sati

DAVID HELBOCK TRIO

Dvije nagrade i nagrada publike na najvećem svjetskom pijanističkom natjecanju u kategoriji jazz solo, Montreux Jazz Festivalu, puno oduševljenih, sjajne međunarodne kritike za CD-ove i najvažnija nagrada u Austriji 2011. – “Outstanding Artist Award” – iznimne su preporuke za Davida Helbocka. Ovaj pijanist, koji dolazi iz Koblacha, malog mjesta u Austriji, već je ostvario zapaženu međunarodnu glazbenu karijeru. No, Helbock nije samo sjajan pijanist, on na poseban način promišlja glazbu, a svoje projekte ostvaruje uz puno vještine i duboko promišljanje. Rođen je 28. siječnja 1984., a klavir je počeo svirati u dobi od šest godina.

Studirao je na Feldkirch Konzervatoriju kod prof. Ferenca Bognara, gdje je diplomirao 2005. s najvišim ocjenama za svoje izvedbe, a od 2000. je pohađao satove kod njujorškog jazz pijanista Petera Madsena, koji je postao njegov učitelj, mentor i prijatelj.

David Helbock nastupao je i snimao na raznim projektima i u državama poput Amerike, Australije, Meksika, Rusije, Kine, Mongolije, Kazahstana, Koreje, Filipina, Južne Afrike, Etiopije, Kenije, Sengala, Maroka, Irana, Brazila, Argentine, Čilea te diljem Europe. Od početka svoje karijere aktivan je i kao skladatelj. Jedan od projekata na kojima je radio je i „One – Year compositional project“, napisao je svaki dan jedan novi komad tijekom godine dana.

U travnju 2010. objavljena je njegova „Personal Realbook“ na 600 stranica.

Nagrade: Od mnogobrojnih nagrada izdvajamo osvojenu 1. nagradu na najvećem jazz natjecanju „Jazz – piano – solo competition“ u Montreuxu.

Snimio je 15 CD-a :  1998. „Happiness“ – 2003. „Emotions“ – 2004. „Transformation“ – 2006. „Celebrating modern Genius – 2007. „Time” – 2008. „CIA DVD – 2008. „All In” – 2010. „CIA – Thousand Miles Journey” 2010. „David Helbock´s Random/Control” – 2011. „Diagonal” – 2012. „Purple” – 2014. „Think of Two” – 2014. “Jazz Composer´s Orchestra Update” with Michael Mantler – 2015. “Aural Colors” – 2015. “Mistura” – 2016. “Into the Mystic”

Svirao je na brojnim festivalima: Traumzeit Duisburg, Jazzwochen Burghausen, Jazzfestival Münster, Jazzfestival Saalfelden, Jazz d or Strasbourg, Jazzfestival Montreux, Jazzfestival St.Louis, Java Jazzfestival, Providencia Jazzfestival Chile, Eurojazzfestival Mexiko, Kuala Lumpur Jazzfestival, Melbourne Jazzfestival, Jarasum Jazzfestival.

Snimio je 15 CD-a : Happiness, Emotions, Transformation, Celebrating modern Genius, Time, All In, CIA , David Helbock´s Random/Control, Diagonal, Purple, Think of Two, Jazz Composer´s Orchestra Update” with Michael Mantler, Aural Colors, Mistura, Into the Mystic.

Svirao je na Festivalima:  Traumzeit Duisburg, Jazzwochen Burghausen, Jazzfestival Münster, Jazzfestival Saalfelden, Jazz d ́or Strasbourg, Jazzfestival Montreux, Jazzfestival St.Louis, Java Jazzfestival, Providencia Jazzfestival Chile, Eurojazzfestival Mexiko, Kuala Lumpur Jazzfestival, Melbourne Jazzfestival, Jarasum Jazzfestival ….

 

IGOR GERŽINA

FUNK & SOUL APPRECIATION SOCIETY

Jurica Leikauff: Rush

specijalna gošća: Ivana Kindl

Najpoznatiji hrvatski saksofonist, čest gost na koncetima velikih izvođača poput Massima i Parnog Valjka, dobitnik brojnih nagrada Porin i Status, producent Jazz orkestra HRT-a, nastupa uz podršku redom školovanih glazbenika s velikim iskustvom na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Predstavit će nam autorske skladbe s albuma „Bucket List“ (Porin 2017 za Najbolji instrumentalni album) koji se kao i njegova dva prethodnika emitira na radio postajama u 15-tak zemalja, uključivši SAD, V.Britaniju, Australiju, Brazil, Njemačku i dr.

U sklopu programa, dugogodišnji član njegovog ansambla Jurica Leikauff, dočarat će nam dio atmosfere sa svog debitantskog albuma ‘Rush’ kojim je konkurirao Geržini na ovogodišnjem Porinu u kategoriji Najbolji instrumentalni album. U ekipi će biti i trubač Josip Grah kojeg poznajemo  kao dugogodišnjeg pratitelja Josipe Lisac te će nam se i on predstaviti kao gost solist na koncertu.

Posebno iznenađenje je specijalna gošća večeri, jedna od najistaknutijih hrvatskih pjevačica Ivana Kindl, pogotovo kada je riječ o soul-funk glazbi. Ivana će  zajedno s Igorom predstaviti singl “Olako”, svoja dva posljednja singla koja su pronašla svoje mjesto na radio postajama i top listama te nekoliko svjetskih soul standarda velikih svjetskih imena poput Chaka Khan, Stevie Wondera i dr.

Očekuje nas dinamičan i raznolik program u kojem će uživati sve generacije i slušatelji različitih glazbenih ukusa.

IGOR GERŽINA

Poznat  po suradnjama s izvođačima poput:  Parni Valjak, Massimo, Gibonni, Dino Dvornik & Songkillers, Nina Badrić, Josipa Lisac i dr., saksofonist i skladatelj Igor Geržina, sudjelovao je na više od 100 diskografskih izdanja, i višestruki je dobitnik Porina u raznim kategorijama i dobitnik nekoliko nagrada Status za najboljeg instrumentalista godine.

Skladbe s Geržinina posljednja tri autorska albuma dio su redovnog programa na radio postajama u SAD, V.Britaniji, Njemačkoj, Australiji, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj i drugdje poput: Sky FM, Newporter Jazz, Swiss Groove, Hot FM, Colorado Smooth Channel, Smooth Jazz.com Global Radio, Smooth Jazz Tampa Bay i dr. Instrumentalni singl ‘Eastern Magic’ emitirao se Billboard radio postajama, ušao na sve važnije američke smooth-jazz Top ljestvice  te je par tjedana boravio na top ljestvici America’s Music Charts.

Album ‘One Click World’ osvojio je 2 Porina 2014.g. u kategorijama:  Najbolji instrumentalni album i Najbolja instrumentalna izvedba, a album ‘Bucket List’ Porin 2017.g. za Najbolji instrumentalni album.

Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i kao stipendist studirao na Berklee College Of Music u Bostonu. Sa svojom skladbom “Dream For The Future” nastupio je na inauguraciji predjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Glazbeni je producent Jazz orkestra i Tamburaškog orkestra HRT.

IVANA KINDL

Hrvatska soul diva Ivana Kindl, među najkvalitetnijim je vokalima u zemlji, što potvrđuje nekoliko nominacija za nagradu Porin u kategoriji Najbolje ženske izvedbe te dvije nagrade Porin, jedna u spomenutoj a jedna u kategoriji Najbolji album duhovne glazbe. Izdala je četiri studijska i dva live albuma, osvojila prvo mjesto u HRT-ovom showu “Zvijezde pjevaju”, u kojem je nastupala kao mentor dvije godine zaredom, a surađivala je s eminentnim imenima poput grupe Boa, Josipe Lisac, Prljavo kazalište, Vanna i dr. U knjizi “The World Greatest Female Singers by Easter Europe” M. de Lafayette proglasio ju je jednom od najboljih pjevačica.

 

JURICA LEIKAUFF

Dugogodišnji Geržinin suradnik Jurica Leikauff, diplomirao je jazz na Kaertner Landes Konservatorium u Klagenfurtu. Stalni je član sastava Prljavo Kazalište, a sa svojim debitantskim autorskim albumom “Rush” nominiran je za nagradu Porin 2017.g. u kategoriji Najbolji instrumentalni album te ostvario odlične kritike na mnogim portalima u Hrvatskoj. U svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao je s mnogim velikim imenima hrvatske glazbene scene kao što su: Dino Dvornik, Oliver, Dado Topić, Nina Badrić, Zdenka Kovačićek i dr.

Ulaznica: 60,00 kuna – učenici (10 i više ulaznica), studenti, umirovljenici, organizirani posjet  40,00 kuna, invalidi 30,00 kuna

Festivalska ulaznica (za 2 dana) 80,00 kuna

SPONZORI:

MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

GRAD ČAKOVEC

VAJDA

AUSTRIJSKI KULTURNI FORUM

MEĐIMURSKE VODE

MEĐIMURJE-PLIN

ĐURKIN

DVIJE LIJE

STUDIO P

LETIS

BRID

EUROUNIT-YAMAHA