24. SUSRET KOREOGRAFIRANOG FOLKLORA U ČAKOVCU – subota 14. listopada 2017. u 17.00 sati

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

  • subota 14.10.2017. u 17.00 sati

24. SUSRET KOREOGRAFIRANOG FOLKLORA U ČAKOVCU

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske,  Međimurske županije, Grada Čakovca, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska, 14. listopada 2017. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 21. listopada 2017. u Rafinerijskom domu Sisak, bit će održan 24. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina s početkom u 17.00 sati.

Na Susretu će nastupiti oko 900 folkloraša unutar 21 hrvatskog ansambla i skupina te gostujućih skupina iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Pravo sudjelovanja na 24. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 16 te putem jednog samostalnog pregledavanja. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do rujna okupile 163 folklorne skupine; 5705 folklornih amatera diljem Hrvatske. Nastavlja se suradnja započeta prošle godine s Festivalom dječjeg folklora Hrvatske iz Kutine u vidu gostovanja ponajbolje skupine na Susretu u Sisku.

Susret se odvija u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu i kategorija izvornog folklora u Sisku. UZ HSK organizatori su Zajednica HKUU Međimurske županije i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a suorganizatori Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP i FA Ivan Goran Kovačić Sisak.

 Sudionici dijela 24. susreta, kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu, su:

KUD “Belica” Belica, FA “Koprivnica” Koprivnica, Varaždinski folklorni ansambl, KUD “Preporod” Dugo Selo, KUD “Klek” Ogulin, KUD “Metković” Metković, HFD “Jadro” Solin te gosti iz susjedne Slovenije FD “Kres”, Novo Mesto i  folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata KUD “Kolo Slavuj” iz Beča.

 

Besplatne ulaznice podižu se na blagajni Centra za kulturu Čakovec.

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec