RIJEČKI KLAVIRSKI TRIO – Tribina Čakovec četvrtkom – 12. 4. 2018. u 20 sati

Tribina Čakovec četvrtkom 12. travnja 2018. u 20 sati

KONCERT

  • RIJEČKI KLAVIRSKI TRIO

Filip Fak  -klavir

Krunoslav Marić- violina

Vid Veljak- violončelo

Koncert  organiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Riječki klavirski trio nastao je 2016. godine na inicijativu Filipa Faka i Krunoslava Marića, glazbenika koji su svoju prvu glazbenu naobrazbu stekli u Rijeci, a koje uz intenzivnu glazbenu suradnju veže i dugogodišnje prijateljstvo.

Naknadno im se priključio i perspektivni mladi Riječki violončelist Vid Veljak. Mada je trio vrlo mlad ansambl, glazbenici koji ga čine iza sebe imaju već mnoštvo iskustva u komornoj glazbi kao i u solističkim koncertima.

Svoj inauguracijski koncert trio je imao u listopadu 2016. godine u Rijeci.  Nakon tog iznimno uspješnog koncerta, Trio odlazi u Kinu na turneju koja je obuhvaćala sedam kineskih gradova, uključujući Peking i Šangaj, gdje postižu iznimno uspješne i zapažene nastupe.

Riječki klavirski trio je nastupao u Zagrebu (koncertna dvorana Blagoje Bersa, muzej Mimara), te drugim hrvatskim gradovima, na Osorskim večerima i dr.

Koncert u HNK Ivana pl. Zajca bit  ujedno je i prvi u ciklusu koncerata koje će ovaj ansambl održati u Rijeci, što je bila i jedna od pokretačkih ideja pri osnivanju ansambla. Riječki klavirski trio uz interpretacije djela iz svjetske glazbene literature, veliku pozornost posvećuje djelima hrvatskih skladatelja.

Ulaznica: 40,00 kuna

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec