CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

utorak, 7. studenoga 2017. – DAN NEOVISNIH KINA 

Povodom rođendana Kino mreže u utorak, 7. studenog održat ćemo manifestaciju “Dan neovisnih kina”. Manifestacija je usmjerena na promoviranje kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture a ljubitelji filma moći će besplatno u našem kinu pogledati dvije epizode popularne animirane serije „Mali leteći medvjedi“ i filmski biografski spektakl „Odisej“.

Ulaz besplatan!

 

PROGRAM

  • utorak 7. studeni u 18.00 sati

MALI LETEĆI MEDVJEDI

animirani obiteljski film

Redatelj: Michel Lemire,

Država: Hrvatska/Kanada,

Godina: 1990.

Legendarna hrvatska animirana serija „Mali leteći medvjedi“ prvi put je emitirana 1990. godine. Nastala u hrvatsko-kanadskoj koprodukciji, serija je osvojila srca mališana, ali i onih starijih diljem zemalja regije fantastičnom zajednicom krilatih medvjedića koji su nastojali vratiti sklad u stoljetnu šumu. Mudar odabir ekoloških tema iz svakodnevnog života godinama je golicao maštu publike zbog borbe očaravajućih animiranih junaka za čistiji i zdraviji svijet oko nas. Medvjed Platon, Tina, Dado, blizanke Jasmina i Latica te braća Joško i Janko iz epizode u epizodu pokušavali su povratiti narušenu idilu, boreći se ne samo protiv čovjeka nego i Smradca i Smucala koji šumu zagađuju otpacima ljudskog napretka. Autori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić. Prvi serijal redateljsko je djelo Jeana Sarraulta, dok se u ulozi režisera drugog serijala našao Michele Lamire.

Trajanje: 47:30 minuta (23:45 min po epizodi)

Za sve uzraste

Ulaz besplatan.

 

  • utorak 7. studeni u 20.00 sati

ODISEJ

biografski pustolovni film
Redatelj: Jérômea Salle

Država: Francuska

Godina: 2016.

Uloge: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou

Film „Odisej“, spektakularna je filmska priča o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau, pod redateljskom palicom Jérômea Sallea iz 2016. godine. Film koji je hrvatske otoke Hvar, Vis i Biševo – na kojima su snimljene neke od najatraktivnijih scena, stavio u središte svjetske filmske produkcije; spaja Cousteauov životni pothvat i razvoj jedne turbulentne obiteljske priče. „Odisej“ donosi presjek događaja gotovo 30 godina iz Cousteauovog života, a dramsku okosnicu osim čuda podvodnog svijeta čini odnos sa suprugom Simone (Audrey Tautou) te dvojicom sinova, od kojih tragično stradalog Pihillipea glumi Pierre Niney. Ove je godine film nagrađen francuskom nagradom César za najbolji zvuk te je nominiran nagradom Globe de Cristal za najboljeg muškog glumca (Lambert Wilson) i žensku glumicu (Audrey Tautou).

Trajanje: 122 minute

Preporučamo starijima od 6 godina.

Ulaz besplatan.