CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

srijeda 27. rujna 2017. u 19.30 sati

 Organizator: Općina Selnica

 KUD SELNICA i KUD MIHOVLJAN

Projekcija filma i glazbeno scenski spektakl

BITKA ZA VUKOVAR – KAKO SMO BRANILI GRAD

Režija: Damir Markuš i Damir Plavšić

Glazbeno scenski spektakl “BITKA ZA VUKOVAR – KAKO SMO BRANILI GRAD I HRVATSKU“, prva je Hrvatska, braniteljska i edukativna predstava koji su režirali hrvatski branitelji a koja na realističan način prikazuje herojsku obranu grada Vukovara u kojoj su se samo 1083 goloruka hrvatska branitelja suprotstavila neprijateljskoj vojnoj sili koja je brojala od 60 do 80 tisuća vojnika.

Predstava je do sada izvedena u 121 gradu i općini u Hrvatskoj i svijetu,  i svugdje izazvala veliku pozornost i oduševljenje gledatelja svih dobnih uzrasta. U predstavi je do sada sudjelovalo više od 5.000 izvođača (folklorni sastavi, dječji folklorni sastavi, muške i ženske klape, pjevački zborovi odraslih i djece, pjevačke grupe, dječji glazbeni orkestri, baletne i dramske skupine djece i odraslih, gangaši, reraši, itd…) a vidjelo više od 40.000 gledatelja u zemlji i svijetu.

Predstava je edukativnog karaktera pa sukladno tome ima posebnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te pozitivno mišljenje i preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Temeljna okosnica predstave je projekcija filma o obrani grada Vukovara i zatočeništvu u srpskim koncentracijskim logorima. Tijekom projekcije filma koriste se specijalni svjetlosni i zvučni efekti tako da gledatelji imaju osjećaj da i osobno sudjeluju u bitkama za obranu Vukovara.

Trajanje: 90 minuta

Besplatne ulaznice podižu se na blagajni Centra za kulturu Čakovec.