CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC/SCENA

srijeda, 20. lipnja 2018.  u 20.00 sati

  • Publika i izvođači su na pozornici.

DIPLOMSKA PREDSTAVA MATKA BUVAČA I ANDRA DAMIŠA

Međimurci Matko Buvač i Andro Damiš stižu na sam kraj petogodišnjeg akademskog obrazovanja, kao glumci, a i kao lutkari, u diplomskom ispitu iz glume pod mentorstvom profesora Jasmina Novljakovića. Predstava  „Njegovi džepovi puni kamenja“ adaptiran je i lokaliziran tekst sjevernoirske spisateljice Marie Jones.

Ova predstava kroz pregršt komičnih tonova progovara o tragičnom životu siromašnih seljana. Radnja predstave smještena je u Mačkovec na jezeru Martica, a na toj lokaciji snima se visokobudžetni film gdje uloge statista nose stanovnici sela. Među tim statistima nalaze se i glavni likovi predstave, dvojica mladića neostvarenih ambicija koji, ne ostavljajući ništa iza sebe, neprimjetnim ulogama u filmu žele osigurati svoju budućnost, pronaći sebe i ostvariti svoje životne ciljeve.

 

Mladi glumački dvojac naizmjenično igra petnaest likova, među kojima se nalaze redatelj, asistenti, lektori, statisti, filmske zvijezde, itd. Svojom igrom kroz komične, ali i tmurne trenutke nastoje oživjeti, a time i dočarati surovost filmskog svijeta.

Proživljavajući sudbinu glavnih likova, Matko i Andro ovom diplomskom predstavom tragaju za ostvarivanjem svojih životnih želja. Ili su im već na tragu?

Ulaznica: 40,00 kuna, učenici i studenti 30,00 kuna