Tribina ČČ – ČRNA MATI ZEMLA – Zagrebačko kazalište mladih – 30.11.2017. u 20 sati

ČČ 30.11.2017. u 20 sati

ZAGREBAČKO KAZALIŠTE MLADIH

Kristian Novak / Tomislav Zajec

ČRNA MATI ZEMLA

Redateljica: Dora Ruždjak Podolski

Uloge: Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Doris Šarić Kukuljica, Urša Raukar, Milica Manojlović, Nataša Dorčić, Mia Biondić, Damir Šaban….

Predstava “Črna mati zemla” rađena je  po istoimenom hit-romanu Kristiana Novaka  u kojem glavni lik, mladi pisac Matija Dolenčec stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, koju kompenzira izmišljanjem ne samo priča, već i vlastite prošlosti.

Potresna ispovijed dječaka uhvaćenog u mrežu bijesa, krivnje i samoće grubo se strukturiraju kao tri cjeline – jedna se odvija u sadašnjosti, u kojemu glavni lik Matija kreće u potragu za samim sobom; druga ga vraća u Međimurje u doba njegova ranog djetinjstva, a treća se bavi Međimurjem u vrijeme prijelomne 1991. godine.

Tomislav Zajec i Dora Ruždjak Podolski, uz asistenciju suradnika, od kostimografkinje Doris Krištić i scenografa Stefana Katunara, koreografkinje Petre Hraščanec do skladatelja Stanka Kovačica i cijelog glumačkog ansambla, izgradili su predstavu jedinstvene poetike i atmosfere, koja progovara o našim strahovima i iskonskoj ljudskoj potrebi za pripadanjem te o svemu onome što nas sprečava da pronađemo sebe i ostvarimo svoj pun potencijal. (Tportal)

Trajanje: 2 sata 40 minuta

Ulaznica: 100,00 kuna, učenici, studenti, umirovljenici, organizirani posjet 80,00 kuna

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec