• 15. travnja u 16.00 sati
  • u prodaji ograničen broj ulaznica (100) – publika i izvođači su na sceni

Kazališna družina PINKLEC Čakovec

Tanja Novak (prema slikovnici Marianne Dubuc: Lav i ptica)

DO VIĐENJA

lutkarska predstava

Redatelj: Romano Bogdan

Dramaturgija: Tanja Novak

Scenografija i oblikovanje lutaka: Lidija Matulin

Glazba: Bojan Miljančić

Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi

Izrada scenografije: Davor Tkalec

Igraju: Davor Dokleja, Karolina Horvat i Mario Jakšić

Fotografija s probe

O predstavi:

„Do viđenja“, lutkarska predstava Kazališne družine Pinklec, donosi priču o prijateljstvu. Kroz topao sadržaj o zbližavanju i rastanku glavnih likova, lava i ptičice, na djeci razumljiv i katarzičan način, predstava problematizira ključne razvojne faze u životu svakog djeteta –  privrženost i separaciju.

Nastala po motivima slikovnice „Lav i ptica“ kanadske autorice Marianne Dubuc, predstava na nenametljiv način nosi poruku: „Što učiniš nekome drugome dar je samome sebi.“

Fotografije s probe

Kada jednog jesenjeg dana u blizini svoga vrta lav pronađe ozlijeđenu ptičicu, odluči joj pomoći.  Budući da su sve ptice već odletjele na jug, ponudi joj zajednički suživot, te je odvede svojoj kući. Uređena biranim detaljima, kućica je udoban i topao dom, u kojem pratimo tijek njihove svakodnevice, uređene oko dnevnih i večernjih rituala. Postepeno postajemo svjedoci rađanja divnog prijateljstva. Ipak, na proljeće, kad se vrate ptice s dalekog juga, ptičica odlazi s jatom. Što će se dogoditi s lavom i što će biti od njihovog prijateljstva?

U ovoj predstavi, više desetljeća njegovana estetika Kazališne družine Pinklec, usmjerena je na likovnost i animaciju, pa se radnja bazira na čaroliji stvaranja i rastvaranja lijepih slika in situ. Slike su to svakodnevice, repetitivnih radnji koje se u našim životima ponavljaju nebrojeno puta, kao npr. spremanje za počinak, a čije sivilo, zahvaljujući dijeljenju trenutka s drugim, poprima sasvim novi kolorit. Tekst je oskudan, služi kao smjerokaz za linearno posloženu naraciju u kojoj jednostavni, ali topli i dirljivi prizori govore za sebe.

Trajanje: 40 minuta

Dob: 4+

Ulaznica: 25,00 kuna