DO VIĐENJA – lutkarska predstava koja nam donosi priču o prijateljstvu, te kroz topao sadržaj o zbližavanju i rastanku njenih protagonista problematizira ključne razvojne faze u životu svakog djeteta – 8. i 15.4.2018. u 16.00 sati

  1. travnja u 16.00 sati

Kazališna družina Pinklec Čakovec

DO VIĐENJA

pretpremijera predstave za djecu

Fotografija s probe

  1. travnja u 16.00 sati – PREMIJERA

Kazališna družina Pinklec Čakovec

DO VIĐENJA

lutkarska predstava koja tišinom priča najljepšu priču o prijateljstvu

Režija: Romano Bogdan

O predstavi:

„Do viđenja“, nova predstava Kazališne družine Pinklec, u formi lutkarske predstave donosi priču o prijateljstvu, te kroz topao sadržaj o zbližavanju i rastanku njenih protagonista, na posredan, za djecu lako razumljiv i katarzičan način problematizira ključne razvojne faze u životu svakog djeteta  –  privrženost i separaciju.

Fotografije s probe

U ovoj predstavi više desetljeća njegovana estetika Kazališne družine Pinklec usmjerena je na likovnost i animaciju, pa se priča bazira na čaroliji stvaranja i rastvaranja lijepih slika in situ. Slike su to svakodnevice, repetitivnih radnji koje se u našim životima ponavljaju nebrojeno puta, kao npr. pranje zubi ili spremanje za počinak, a čije sivilo, zahvaljujući dijeljenju trenutka s drugim bićem, poprima sasvim novi kolorit. Tekst je oskudan, služi kao smjerokaz za filmski posloženu naraciju u kojoj jednostavni, ali topli i dirljivi prizori govore za sebe.

Predstava je nastala po motivima slikovnice „Lav i ptica“ kanadske autorice Marianne Dubuc. Kada jednog jesenjeg dana u blizini svoga vrta Lav pronađe ozlijeđenu pticu, odluči joj pomoći.  Odmah joj ponudi i zajednički suživot, jer su sve ptice već odletjele na jug. Odvede je svojoj kući. Kupolasta jazbina, uređena biranim detaljima udoban je i topao dom, u kojem pratimo tijek njihove svakodnevice, dnevne i večernje rituale, te postajemo svjedoci rađanja prijateljstva. Ipak, ptica odlazi s jatom sljedeće jeseni. Što će se dogoditi s lavom i što će biti od njihovog prijateljstva?

Predstava na jedan nenametljiv način nosi pouku „Što učiniš nekome drugome dar je samome sebi.“

Trajanje: 45 minuta

Dob: 3+ (predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole)

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec