GIMME DANGER – dokumentarni glazbeni film – 30. rujna – 3. listopada 2017.

30. rujna – 3. listopda

GIMME DANGER

dokumentarni glazbeni film

  • Raspored prikazivanja:

subota 30.9. u 18.00 sati

nedjelja 1.10. u 18.00 sati

utorak 3.10. u 18.00 sati

Država: SAD

Režija: Jim Jarmusch

Uloge: Iggy Pop, Ron Asheton, Ewan McGregor

Godina: 2017.

Nastavši u Ann Harbouru u Michiganu usred kontrakulturne revolucije, moćni i agresivni rock’n’roll zvuk benda The Stooges probio je krater u glazbenom pejzažu kasnih šezdesetih. Napadajući publiku mješavinom rocka, bluesa, R&B-a i free jazza, ovaj bend posijao je sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Gimme Danger priča je o The Stooges, jednom od najvećih rock’n’roll bendova svih vremena, smještena u glazbeni, kulturni, politički i povijesni kontekst. Prenosi njihove zgode i nezgode, istodobno objašnjavajući razloge njihova početnog komercijalnog neuspjeha, kao i dugogodišnjeg utjecaja.

„Ovo je manje dokumentaran film a više ljubavno pismo”, rekao je genijalni redatelj Jim Jarmusch za svoj film posvećen grupi The Stooges i Iggyju Popu, koji je svjetsku premijeru doživio na Cannesu prošle godine, a ime je preuzeo od istoimene pjesme benda Iggyja Popa – The Stooges – s epskog albuma „Raw Power“ iz 1973. koji su producirali Iggy Pop i David Bowie. Ta fenomenalna priča o šezdesetim i sedamdesetim godinama te grupi The Stooges nije Jarmuschova prva suradnja s Iggyjem Popom jer je karizmatični pjevač imao manje uloge u njegovim filmovima „Kava i cigarete“ i „Mrtav čovjek“.

Festivali i nagrade: Cannes Film Festival 2016 / Critics Choice Documentary Awards 2016 – Most Compelling Living Subject of a Documentary Iggy Pop

Trajanje: 108 minuta

Preporučamo starijima od 15 godina.

Ulaznica: 25,00 kuna

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec