Centar za kulturu Čakovec

nedjelja 4.12.2016. u 16.00 sati

Kazališna družina Pinklec Čakovec

Dramski studio Dada

IVICA I MARICA

PSEĆA PRIČA

premijera predstave za djecu inspirirana istoimenom bajkom braće Grimm

Redatelj: Davor Dokleja

Glazba: Ladislav Varga

Scenografija: Jelena Dokleja

Kostimografija: Patrik Dolenc

Igraju: Ena Jagec, Matej Žerjav, Antonija Mrla, Hana Marciuš, Neven Matoša, Asja Vidović, Marko Zidarić, Nina Bočkaj, Katarina Pintarić, Adrian Berkić, Hana Tisaj

O predstavi: Pas koji nema gospodara nije pravi pas, a čovjek koji nema psa ne zna što je prava sreća. Dadači, inspirirani bajkom braće Grimm Ivica i Marica, odlučili su napisati vlastitu bajku. Bajku o psima lutalicama čija je najveća želja pronaći svog gospodara. Jedne hladne večeri dva psića sklupčaju se pred vratima trošne kućice u kojoj žive siromašni muž i njegova draga žena. Žena psiće primi s velikim oduševljenjem, ali mužu se to nije svidjelo. Siromašni su i nemaju hrane ni za sebe, a kamoli za malene psiće. Zato ih muž odluči odvesti od kuće i ostaviti kod šume. U šumi psići nabasaju na kućicu u kojoj živi zla starica. Starica ih namami u kuću svojim čarolijama i odluči ih pojesti. Slično kao u Grimmovoj i naša bajka završava sretno. No, poruka naše bajke malo je drugačija… Ovom predstavom želimo skrenuti pozornost na čovjekovog najboljeg prijatelja i na skloništa i azile u kojima oni nestrpljivo čekaju svog novog najboljeg prijatelja.

 

ivica-i-marica-plakat

Kao i sve bajke i ova o bratu i sestri Ivici i Marici bavi se borbom dobra i zla, u kojoj dobro uvijek pobjeđuje nakon bezbroj teških okolnosti i iskušenja.

U našoj predstavi brat i sestra su napušteni psići koji traže svoj dom.

Trajanje: 30 minuta    Dob: 4+ (vrtići i niži razredi osnovne škole)

Ulaznica: 25,00 kuna

  • Prije nekoliko dana u Skloništu za životinje u Čakovcu našla su se dva mala psića – nazvali su ih Ivica i Marica.

ivica

IVICA

400 dlakavih prijatelja čeka vas u Skloništu za životinje Prijatelji u Čakovcu. Dođite i uljepšajte život jednom od njih. Udomite.

prijatelji

www.prijatelji-zivotinja.org

marica

MARICA