Tribina ČČ 22. veljače 2018. u 20 sati

KONCERT

LUKA BULJAN, truba

LINDA MRAVUNAC FABIJANIĆ, klavirska pratnja

Gost: KARLO VLAHEK, truba

Na programu: E. Bozza, W. Brandt, O. Ketting, G. Tartini, J. Hubeau, J. Haydn

Luka Buljan (Čakovec, 1994.) student je četvrte godine trube u klasi profesora Daria Teskere na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osnovno glazbeno obrazovanje stekao je u klasi profesora Vjerana Vidovića na Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu, a srednje glazbeno obrazovanje nastavlja u Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi profesora Darka Navoja. Sudjelovao je na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind&Brass u Varaždinu gdje 2015. godine osvaja prvu nagradu u F kategoriji, 2016. godine u G kategoriji te 2017. u kategoriji Grand Prix gdje također osvaja prvu nagradu. Na natjecanju 2016. godine nastupa kao laureat na Završnom koncertu. Iste godine nastupa u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Smotri muzičke akademije. Dobitnik je Dekanove nagrade za akademsku godinu 2015./2016. U organizaciji Hrvatske glazbene mladeži nastupa na koncertu dobitnika Dekanove nagrade za akademsku godinu 2015./2016. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na 6. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo osvaja prvu nagradu gdje također osvaja i nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja. Kao prvoplasirani natjecatelj nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Uroša Lajovica. Tijekom svog obrazovanja usavršavao se kod uglednih profesora trube: Paula Goodchilda, Davida Guilléna, Marina Zokića i Vjerana Ježeka.

Čembalistica i pijanistica Linda Mravunac Fabijanić svoju umjetničku djelatnost ostvaruje u dva smjera. Diplomirala je glasovir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji 1996. u klasi prof. Harija Guseka, a 1999. i čembalo u klasi prof. Višnje Mažuran, kao prva diplomantica čembala u povijesti Muzičke akademije. Usavršavala se kod K. Gilberta (Kanada), L. Cummingsa (Engleska) i L. U. Mortensena (Nizozemska). Aktivno je sudjelovala na brojnim tečajevima i seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu. Studirajući čembalo otkriva zanimljivosti izvođenja stare glazbe na povijesno osviješten način te se od 1997. bavi propagiranjem takvog načina sviranja u Hrvatskoj. U Hrvatskoj i inozemstvu djeluje kao solist i u komornim ansamblima, njegujući autentičan pristup interpretaciji barokne glazbe, a kao pijanistica nastupa s renomiranim domaćim i svjetskim umjetnicima. Kao čembalistica  članica je ansambla za staru glazbu Ars longa vita brevis. Nastupa na Varaždinskim baroknim večerima, surađuje s Hrvatskim baroknim ansamblom, Varaždinskim komornim orkestrom, Zagrebačkim solistima, Zagrebačkim komornim orkestrom te Hrvatskim komornim orkestrom. Dobitnica je diplome  Darko Lukić. Snimala je za Hrvatsku televiziju i radio. Sudjelovala je kao predavač na Međunarodnoj školi barokne glazbe i plesa Aestas Musica u Varaždinu 2003. godine. Jedna je od osnivačica Malog festivala čembala. Dugi niz godina bavila se pedagoškim radom, a trenutno je zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao viši umjetnički suradnik.

Karlo Vlahek

Ulaznica: 40,00 kuna

Učenici (10+), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10+) 30,00 kuna