Tribina ČČ 23.11.2017. u 20.00 sati

  1. JAZZ FAIR

 MASSIMO PJEVA SINATRU

 MAASIMO SAVIĆ

Čitajući Massimovu biografiju mogli bismo reći da je dva puta dotaknuo glazbeni zenit. Prvi put s bendom Dorian Gray 80-ih godina, a drugi put kroz posljednjih petnaestak godina samostalne karijere.

Često je opisan kao hrvatski The Voice. Interpret koji u svojoj kolekciji ima najveći broj Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, miljenik regije, glazbeni karizmatik. Njegovi dueti s Nenom Belanom, Ninom Badrić ili Meritas, da spomenemo samo neke, redom su među najizvođenijim pjesmama, a za njegove koncerte se nerijetko traži ulaznica više.

Svaki koncert poseban je, svjež i inovativan događaj koji pomiče granice, kako kreativne tako i produkcijske. Massimo na pozornici pažnju plijeni energijom koju projicira publici, osjećajem da je njegova ekspresija iskrena i nepatvorena što mu iz godine u godinu pomlađuje publiku, ali i povećava njezin broj.

Jednim od najuspješnijih Massimovih albuma smatraju se albumi “Vještina I” (2004.) i “Vještina II” (2006.), kao i “Dodirni me slučajno” iz 2011. godine.

Od aktualnog studijskog albuma “1 dan ljubavi” prošlo je dvije godine, a u međuvremenu je objavljen i live album “Isti osjećaj” koji je ujedno snimka Massimovog koncertiranja sa Zagrebačkim solistima.

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim sedamdesetogodišnjim djelovanjem, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu. Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati; osim sudjelovanja u nizu javnih emisija te samostalnih koncerata u zemlji i inozemstvu, od 2000. godine održava vlastiti koncertni ciklus koji se izravno prenosi na Trećem programu Hrvatskoga radija. Od vodstva prvih dirigenata, Zlatka Černjula, Miroslava Killera, Milivoja Körblera i Nikice Kalogjere, preko Miljenka Prohaske koji ga je vodio više od trideset godina, do Silvija Glojnarića, Saše Nestorovića i današnjeg šefa dirigenta, Andreasa Marinella (od 2015.), orkestar se profilirao u jedan od najutjecajnijih jazz sastava na našoj sceni.

Ulaznica: 70,00 kuna, učenici (10 i više ulaznica), studenti, umirovljenici,, organizirani posjet  50,00 kuna