MIRNA SIŠUL, slike – izložbeni prostor CZK – četvrtak 7.12.2017. u 19.00 sati – otvorenje izložbe

Centar za kulturu Čakovec

izložbeni prostor, četvrtak 7.12.2017. u 19.00 sati – otvorenje izložbe

MIRNA SIŠUL

slike

Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu za primijenjenu umjetnost , a potom diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Ima status samostalnog umjetnika. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika HZSU, Hrvatskog društva likovnih umjetnika: HDLU Istre, Zagreba i Rijeke. Do sada je održala trideset i šest samostalnih izložbi. Bavi se slikarstvom, dizajnom interijera i ilustracijom.

Radovi Mirne Sišul izviru iz njezina poetičnog slikarskog svijeta u kojem se ona kreće radoznalošću djeteta, ali i znalačkom lakoćom likovnog profesionalca.  Osim što je „slikarstvo priče“ , zbog svoje boje ono je i „zvučno slikarstvo“. Ovdje, boja se može „čuti“. I to ne samo jedna, nego cijeli orkestar, pa to slikarstvu Mirne Sišul i njegovu bogatom vizualnom doživljaju daje jednu sasvim novu dimenziju, ističe Višnja Slavica Gabout.

Svojom vedrinom autorica želi reći da živimo u prekrasnom svijetu, prepunom ljepote i radosti … ljepota je u zrncu prašine, u kapljici vode, u odbačenom papiriću, u hrpi smeća i u svemu gdje pogled dopire … a  ovo je jedini svijet koji imamo i velika je sreća gostovati u njemu…

 

Više informacija na

www.mirnasisul.com

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec