• Halloween u Centru za kulturu provedite uz najgledanije horor filmove u povijesti hrvatskih kina!

ONO – horor triler – jezivo krvav, supersmiješan i predivno romantičan i LEATHERFACE: POČETAK, nastavak jednog od najvećih i najkontroverznijih horor filmova

  • 31. listopada u 18.00 sati

ONO

It

horor triler

Država: SAD

Režija: Andrés Muschietti

Uloge: Bill Skarsgard, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard

Godina: 2017.

 

Genijalni Stephen King i njegova knjiga Ono postali su svjetski fenomen nakon ekranizacije davne 1990. godine. Kada počnu nestajati djeca iz gradića Derry, Maine, grupa djece će se suočiti sa svojim najvećim strahovima kada će se morati suočiti sa zločestim klaunom Pennywiseom, čija povijest nasilja i ubojstava datira daleko u prošlost.

‘Jeziv je, krvav, supersmiješan, predivno romantičan, svaka čast jednom od meni najboljih filmova godine’! – Erik Davis  (američki filmski portal Fandango)

Trajanje: 135 minuta

Preporučamo starijima od 15 godina.

Ulaznica: 25,00 kuna

  • 31. listopad u 20.15

LEATHERFACE: POČETAK

Leatherface

horor triler

Država: SAD

Godina: 2017.

Režija: Alexandre Bustillo, Julien Maury

Uloge: Finn Jones, Stephen Dorff, Lili Taylor

Film Teksaški masakr motornom pilom je 1974. godine šokirao svijet. Priča o skupini prijatelja koje na putovanju zarobljava, muči i u konačnici ubija monstruozna obitelj kanibala na čelu sa strašnim Leatherfaceom, bio je prvi film takve vrste koji je pomaknuo granice ukusa i straha. Njegova važnost za žanr bila je tolika da je i više od četiri desetljeća kasnije bio smatran jednim od najvećih i najkontroverznijih horor filmova.

Film „Leatherface: Početak“, prethodi radnji filma „Teksaški masakr motornom pilom“ i prati teenagera Leatherfacea koji bježi iz ludnice s još trojicom zatvorenika, koji su oteli mladu medicinsku sestru i vode je na putovanje iz pakla….

Trajanje: 90 minuta

Preporučamo starijima od 18 godina.

 

Ulaznica: 25,00 kuna