PAT I MAT NA FILMU (A JE TO) – jedan od najpopularnijih parova u animiranom filmu donosi nam neodoljivi spoj maštovitih priča i dobrohotnog humora za sve naraštaje – subota 3.2.2018. u 16.00 sati

PAT I MAT NA FILMU (A JE TO)

animirana komedija

Redatelj: Marek Beneš

Scenarist: Marek Beneš

Producent: Tomáš Eiselt

Produkcijska kuća: Patmat film

Direktor fotografije: Jan Chvojka

Montaža: Marek Beneš

  • subota 3.2.2018. u 16.00 sati

Zemlja: Češka

Godina: 2016.

Otkad su 1976. Lubomír Beneš i Vladimír Jiránek javnosti predstavili likove Pata i Mata (‘A je to’), dvojica su nespretnih majstora postali dijelom televizijske povijesti, ne samo u rodnoj Čehoslovačkoj, već i u čitavom svijetu. Na 40 obljetnicu nastanka popularne animirane serije, Lubomírov sin Marek Beneš Pata i Mata preselio je na veliko platno, pružajući svim generacijama užitak u duhovitim slapstick momentima kultnih i svima poznatih likova.

Iako se još nikad nisu predstavili na velikom platnu, sigurno je da to ovim velikim majstorima neće predstavljati problem. Na tavanu imaju kutiju punu filmova i projektor ispod stepenica pa će svojim obožavateljima rado prikazati svoje dogodovštine. No ne bi oni bili oni kad pritom ne bi upali u milijun neprilika. Ovaj put se suočavaju s podmuklim kaktusom i suhim drvetom te odlučuju “osvježiti” svoj dom originalnim građevinskim rješenjima. A budući da živimo u 21. stoljeću, u kojem se na sve strane propagira zdrav život, Pat i Mat pokušavaju biti fit i vježbaju na sobnom biciklu. Hoće li im sve to poći za rukom?

Trajanje: 80 minuta

Za sve uzraste

Ulaznica: 25,00 kuna

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec