CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

Kazališna družina Pinklec Čakovec

NAGRADE I OBRAZLOŽENJA NAGRADA 26. SUSRETA LUTKARA I LUTKARSKIH KAZALIŠTA HRVATSKE -– SLUK – Zadar 1.- 4. lipnja 2017.

  • PINKLECIMA NA OVOGODIŠNJEM SLUK-u ČETIRI NAGRADE – jedna za najbolju kostimografiju i tri za najbolju glumu-animaciju

– ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU – DUNJA VUKOVIĆ (predstava S RAZLOGOM)
– ZA NAJBOLJU GLUMU-ANIMACIJU – MARIO JAKŠIĆ, PETAR ATANASOSKI i BRUNO KONTREC za ulogu VELJKA u predstavi S RAZLOGOM KAZALIŠNE DRUŽINE PINKLEC I LOFT-a)

Romano Bogdan i Morana Dolenc, redateljica predstave S RAZLOGOM

SLUK kao mjesto susreta najboljih predstava hrvatskih profesionalnih lutkarskih kazališta imao je, i danas ima važnu ulogu u promicanju umijeća lutkarstva, ali istodobno je prilika za sučeljavanje pogleda i stajališta, susretište stvaralaca, kolega i dobrih prijatelja.
SLUK je natjecateljski festival, pa je pozornost usmjerena na umjetničke domete izabranih predstava.
Tijekom godina SLUK je sve uspješniji i bolji, sadržajem dakako, pa je postao neizostavan na hrvatskoj lutkarskoj sceni, a rado ugošćuje kazališta iz susjednih zemalja. Festival je prošao različite organizacijske mijene, ali je ostao mjesto susreta najboljih lutkarskih ostvarenja u državi.

ŽIRI U SASTAVU:
Jasminka Mesarić – predsjednica
Robert Raponja
Olga Vujović

Ekipa KD Pinklec na festivalu u Zadru

Nakon što je dramaturginja Ana Prolić izabrala osam predstava za natjecateljski dio programa ovogodišnjeg, 26. susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske stručni žiri je odgledao sve predstave i odlučio o nagradama kako slijedi:

Bruno Kontec

1. Kostimom koji nije samo odjeća već vrlo značajan doprinos u oblikovanju karaktera i životnim promjenama glavnog lika Veljka, Dunja Vuković ponudila je novo poimanje kostima u lutkarskom promišljanju predstave.
NAGRADA ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU DODJELJUJE SE DUNJI VUKOVIĆ ZA PREDSTAVU „S RAZLOGOM“ U IZVEDBI KAZALIŠNE DRUŽINE PINKLEC U KOPRODUKCIJI S LOFTOM.

Mario Jakšić

2. Otevši se kontroli žiri se odlučio dodijeliti i treću nagradu u ovoj kategoriji, i to s razlogom.
NAGRADU ZA NAJBOLJU GLUMU-ANIMACIJU DODJELJUJEMO MARIJU JAKŠIĆU, PETRU ATANASOSKOM I BRUNI KONTRECU ZA ULOGU VELJKA U PREDSTAVI “S RAZLOGOM“ KAZALIŠNE DRUŽINE PINKLEC I LOFT-a

Petar Atanasoski