Tribina Čakovec četvrtkom

  1. svibnja 2018. u 20 sati

POLARNI SAN DAVORA ROSTUHARA

multimedijalno predavanje  hrvatskog putopisca, istraživača i fotografa

Organizatori:

Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec

Centar za kulturu Čakovec

Nakon uspješno realizirane 47-dnevne ekspedicije od ruba Antarktike do Južnog pola, tijekom koje je prešao 1163 km – sam, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg te bez upotrebe vanjske energije, Davor Rostuhar će svoje iskustvo opisati kroz multimedijalno predavanje u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

Davor će vas na predavanju voditi do tradicionalnih naroda koje je u sklopu priprema posjetio na krajnjem sjeveru planeta – Inuita (Grenland), Neneta (Sibir) i Samija (sjever Norveške). Pokazati će vam kako izgledaju pripreme i pakiranje za jednu takvu ekspediciju te izazove s kojima se suočavao prije odlaska. Naposljetku ćete utonuti u Polarni san kroz kratki dokumentarni film, intimni dnevnik jednog čovjeka koji putem do ostvarenja svog sna, zapravo putuje duboko u samog sebe.

Davor Rostuhar iza sebe ima niz uspješnih projekata i ekspedicija, kao što je put biciklom od Zagreba do Egipta, motociklom od Zagreba do Capetowna, sedam ekspedicija u džungle Amazone i Papue itd. Autor je 6 putopisnih knjiga, te fotografskog projekta „National Geographic – Hrvatska iz zraka“. (RR)

Ulaznica: 40,00  kuna (nema popusta)