SAMO JE KRAJ SVIJETA – 18.- 25. travnja 2017.

18.-25. travnja

SAMO JE KRAJ SVIJETA

Juste la fin du monde

  • RASPORED PRIKAZIVANJA

utorak 18.4. u 20.00 sati

ponedjeljak 24.4. u 18.00 sati

utorak 25.4. u 18.00 sati

drama

Država: Kanada, Francuska

Režija: Xavier Dolan

Uloge: Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cotillard |

Godina: 2016.

Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, a ova je nesretna na Dolanov način! Miljenik Cannesa okupio je impresivnu glumačku ekipu – Vincent Cassel,  Marion Cotillard, Lea Seydoux i Nathalie Baye. Tek nekoliko dana prije njegova tek! 28 rođendana, u hrvatska kina stiže film „Samo je kraj svijeta“ Xaviera Dolana, kanadsko redateljsko ime koje u elitnim filmskim krugovima odzvanja već od 2009. kada je fascinirao svojim dugometražnim debijem „Ubio sam majku“ („I killed my mother“), za koji je napisao scenarij, potpisuje režiju te u njemu igra glavnu ulogu. Film je svoj ‘konto’ u rekordnom roku podebljao na 30 značajnih nagrada, među njima i najvažnije tri na Festivalu u Cannesu, a struka je Dolana proglasila ‘filmskim čudom od djeteta’. Tada ga je upoznala i zavoljela domaća filmofilska publika jer je „Ubio sam majku“ osvojio i glavnu nagradu na Zagreb film festivalu.

Mladom i slavnom piscu Louisu dijagnosticirana je neizlječiva bolest pa se nakon dugih dvanaest godina vraća kući kako bi sa svojim najbližima podijelio da – napušta ovaj svijet. Međutim, članove obitelji zatiče u potpunom kaosu i borbi s vlastitim demonima. Dok emotivno kopa po svojoj sobi iz djetinjstva i dragim uspomenama, iz začaranog kruga narušenih obiteljskih odnosa i bolne komunikacije, teško se izvući, a kamoli naći prigodu za posljednje zbogom…

„Samo je kraj svijeta“ lani je pokorio Cannes, osvojio Veliku nagradu žirija i nagradu Ekumenskog žirija za režiju, osvojio je i nagradu Cesar, a sa šest rekordnih nagrada trijumfirao je na Canadian Screen Awards, gdje je nagrađen i redatelj, i adaptirani scenarij te cijela glumačka ekipa.

Trajanje: 95 minuta

Preporučamo starijima od 12 godina.

Ulaznica: 25,00 kuna, ponedjeljkom 20,00 kuna (obiteljski dan za kino)

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec