CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

Tribina ČČ

  1. ožujka 2016. u 20.00 sati

KONCERT

SIMPLY BRASS KVINTET

Tomica Rukljić, truba

Rudolf Homen, truba

Nikola Zver, rog

Alan Bošnjak, trombon

Željko Kertez, tuba

  • Koncert organiziran u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske.

 

Kvintet Simply brass djeluje od 2006. godine i do danas je održao niz zapaženih koncerata diljem Hrvatske i inozemstva. Program ansambla vrlo je raznovrstan. Sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te preradbi skladbi iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, tradicionalnih crnačkih duhovnih pjesama, jazz skladbi i popularnih melodija.

Ansambl je ostvario značajnu suradnju sa Simfonijskim puhačkim orkestrom oružanih snaga RH nastupajući na koncertima u KD ”V. Lisinski” kao i na Velikogoričkom Brass festivalu, na kojem je postao rezidentni ansambl. Uz kvintet nastupaju renomirani domaći i strani glazbenici (Allen Vizzutti, Jan Cober, James C. Lebens, Sebastian Gil Armas, Radovan Cavallin, Šimun Matišić i Mia Elezović). Kvintet je tijekom 2010. godine snimio nosač zvuka sa skladbama hrvatskih skladatelja u suradnji sa izdavačkom kućom Cantus d.o.o. Simply Brass kvintet potiče hrvatsko glazbeno stvaralaštvo naručivanjem i praizvedbama novih djela domaćih skladatelja za brass kvintet.

Tomica Rukljić diplomirao je trubu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Selaka. Dobitnik je rektorove nagrade za postignute rezultate tijekom studija. Solist je Zagrebačke Filharmonije. Surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Simfonijskim Puhačkim Orkestrom Oružanih Snaga RH te drugim orkestrima u Hrvatskoj. Dugi niz godina bio je član grupe Cubismo i Soulfingers. Član je ansambla 7/8.

Rudolf Homen diplomirao je trubu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kubičeka. Profesor je trube u Glazbenom učilištu ”Elly Bašić” u Zagrebu i dirigent Puhačkog orkestra Fužine. Surađuje s orkestrom Opere HNK u Zagrebu, orkestrom Opere HNK u Rijeci te Simfonijskim orkestrom HRT-a.

Nikola Zver studirao je na Glazbenoj akademiji u Ljubljani u klasi prof. Lipovšeka, studij nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Harkay. Sudjelovao je na mnogim natjecanjima gdje osvaja visoke nagrade. Pohađao je majstorske tečajeve kod renomiranih svjetskih umjetnika. Surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, orkestrom Opere HNK u Zagrebu, te orkestrom Kazališta Komedija u Zagrebu.

Alan Bošnjak diplomirao je trombon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu a usavršavao se na Hochschule für Musik u Grazu. Sudionik je nekoliko međunarodnih trombonističkih natjecanja (Porcia, Geneva). Dugi niz godina bio je član grupe Cubismo. Trombonist je orkestra Opere HNK u Zagrebu.

Željko Kertez diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vulelije i asistenta Rajkovića, a usavršavao se kod prof. Culbertsona i prof. Maugera. Od 2010. godine mentor je za tubu i eufonij na majstorskom tečaju u Portorožu (SLO). Tubist je Orkestra Opere HNK u Zagrebu, dirigent GPO Krešimir iz Kutine i podpredsjednik Udruge hrvatskih tubista i trombonista. Organizator je Zagrebačkog Brass Festivala.