ŽENIJALNI DANI sa dva filma – SVE ŠTO DOLAZI i TRAMPOLIN – o duhovitim, ranjivim ali hrabrim ženama u našem kinu od 10. do 14. ožujka 2017.

ŽENIJALNI DANI U NAŠEM KINU od 10. – 14. ožujka 2017.

U nezavisnim kinima diljem Hrvatske i ove će se godine održati ŽENIJALNI DANI filmska manifestacija povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka. Naše će se kino u obilježavanje pridružiti projekcijom dva filma s ženskim pričama koje ne smijete propustiti. Proslavite Dan žena s ovim kompliciranim, duhovitim, ranjivim ali i hrabrim junakinjama i inspirirajte se njihovim pričama s velikog platna.

  • 10. – 14. ožujka

SVE ŠTO DOLAZI

L’avenir

drama

Država: Francuska, Njemačka

Režija: Mia Hansen-Løve

Uloge: Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka

Godina: 2016.

  • Raspored prikazivanja:

petak 10.3. u 18.00 sati

subota 11.3. u 20.00 sati

ponedjeljak 13.3. u 20.00 sati

utorak 14.3. u 20.00 sati

„Sve što dolazi”, intenzivna je priča o životu u današnjem društvu. Riječ je o najnovijem filmu Mije Hansen-Løve​, publici poznate po filmovima Otac moje djece (2009.), Zbogom, prva ljubavi (2011.) i Raj (2014.). Film prati Nathalie Chazeaux (Isabelle Huppert) profesoricu filozofije u srednjoj školi. U njezinoj prošlosti su mladost, prosvjedi, buntovničke ideje i revolucionarna pisanja. Njezin trenutačni život sveden je na ulogu žene preko koje se drugi ostvaruju. Njezino istinsko Ja gubi se pod nizom maski koje joj društvo dodjeljuje. Ona je žena, kći, majka, profesorica, sve to samo ne istinska Ona –​ nit sa stvarnošću sadašnjice za nju je izgubljena baš poput njene filozofske karijere. Hansen-Løve​ zadire duboko u najintimnije pore društva pritom vršeći suptilnu kritiku. Likovi u filmu su detaljno razrađeni, vjerodostojno oslikavaju svakodnevnicu, a sama priča je nepredvidiva i intenzivna. Sve što dolazi je delikatan film, namijenjen zahtjevnijoj publici, koji za cilj ima podsjetiti gledatelje da je na društvu u kojem živimo potrebno još mnogo raditi.  (Izvor: Pula Film Festival)

Festivali i nagrade: Berlin International Film Festival 2016  – Najbolja režija / Bucharest International Film Festival 2016 – Najbolja režija / Jerusalem Film Festival 2016.

Trajanje: 100 minuta

Preporučamo starijima od 12 godina.

 

  •  14. ožujka u 18.00 sati

TRAMPOLIN

drama

Država: Hrvatska

Režija: Zrinka Matijević Veličan

Uloge: Franka Mikolaci, Frano Mašković, Lana Barić, Nina Violić, Tena Nemet Brankov

Godina: 2016.

Plavi Trampolin. Bljeskavo nebo nad gradom. To je to mjesto! Sjecište u kojemu se dotiču junakinje naših priča. Sedmogodišnja Lina, bježeći od majke, susreće tinejdžericu Niku i četrdesetogodišnju Nikolinu. One kao dva ogledala zrcale Lininu moguću budućnost. Ta tri toka, tri ženska lika isprepliću se u sličnoj životnoj sudbini. Susrećući jedna drugu, mijenjaju svoje živote te raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar svojih obitelji. Ovo je film o ljubavi, ali nije ljubavni film. Djevojčica je u potrazi za ljubavlju majke, djevojka od nje bježi, a majka pokušava naći ljubav za majčinstvo.

Festivali i nagrade: Pulski filmski festival 2016. – Zlatna arena za najbolju sporednu žensku ulogu (Tena Nemet Brankov)

Trajanje: 82 minute

Preporučamo starijima od 12 godina.       

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec