DVORANA ZRINSKI/SCHEIER

ULAZ BESPLATAN

  1. FESTIVAL KOMORNE GLAZBE ČAKOVEC 2014.

U želji za što boljom  promocijom bisera svjetske literature klasične glazbe Centar za kulturu pokreće Festival komorne glazbe. Međimurje obiluje vrhunskim glazbenicima stoga se već na početku predstavljaju domaći glazbenici koji svoj “kruh” zarađuju u inozemstvu ili van Međimurja.

Redom će nastupiti: sopranistica Marija Vidović koja djeluje u Beču,  David Horvatić, prvi klarinetist orkestra Oružanih snaga RH, violončelistica  Zita Varga, članica bečke opere, violinistica  Dunja Bontek iz Varaždina, članica zagrebačke filharmonije, Bruno Grošić, hornist iz Zagreba, član Cantus orkestra, pijanistica Nadia Varga Modrić i gost iz Latvije sa bečkom adresom, Kristaps Bergs na violončelu, član Haydn orkestra. Svi su oni odreda dobitnici visokih nagrada na prestižnim svjetskim natjecanjima i stoga smo sigurni da nas očekuje glazbeni spektakl.

Na programu su izuzetna djela svjetske glazbene baštine: “Meditacija” Massenea, “Labud” Saint Seansa, klavirski trio Maxa Brucha, quintet Dohnanyia, arije Mozarta i Tijardovića. Sonate Debysija i Schumanna….

Festival traje dva dana (28 –29. kolovoza) u dvorani Scheier s početkom u 19,30 sati.

Ulaz je slobodan i pozivamo sve ljubitelje klasične glazbe da se odazovu na ovaj jedinstven događaj.

Želja nam je u narednim godinama predstaviti i ostale naše renomirane soliste (pjevače: Evelin Novak, Miljenka Turka, Armanda Puklavca, trombonistu  Ivana Mučića,

trubača Igora Hrusteka, violinisticu Saru Domjanić i pijanstu Andreasa Domjanića…), stoga se nadamo da će festival polučiti uspjeh kako bi se mogao nastaviti njegov kontinuitet.

Termin festivala izabran je namjerno kako bi svi umjetnici stigli na radna mjesta jer im sezona počinje 1.9. i nakon toga teško je sa svima uskladiti termine.