Centar za kulturu Čakovec

subota 28. rujna 2019. u 12:00, 16:00 i 20:00 sati – ULAZ BESPLATAN!

Kraj rujna obilježit će Međunarodni festival amaterskih kazališta s najboljim kazališnim predstavama iz regije. Predstavnici Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske 28. rujna zaigrat će na čakovečkim „daskama koje život znače“.

Međunarodni festival amaterskih kazališta bio je dio velikog Festivala hrvatskih kazališnih amatera punih 13 godina, a od prošle godine je premijerno održan u Čakovcu, što se pokazalo izuzetno dobrim potezom budući da je Čakovec centar regije koja broji najveći broj kazališnih amaterskih skupina.

Uz pobjednike 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera – Kazališnu amatersku udrugu „Kuntrata“ iz Svetog Filipa i Jakova s predstavom „Kod Lepanta, sunce moje“ – na 15. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta predstavit će se i Teatar Fedra iz Bugojna (BiH) koji je kao domaćin istoimenog festivala u srpnju odnio nagradu za najbolju predstavu te za najbolju režiju s predstavom Marka Vukosava „Noć kad se“. Na 57. Linhartovom srečanju koji se održava svake godine u Postojni u Sloveniji najuspješnija predstava bila je „Petelinji zajtrk“ Franca Ferija Lainščeka u izvedbi Šentjakobskog gledališča i Gledališča Toneta Čufarja iz Jesenica. Ista predstava ponijela je kući i nagradu za mušku ulogu.

Tijekom cijelog dana publika će moći uživati u izvrsnim ostvarenjima, a ulaz na predstave je besplatan. Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije osigurali su Ministarstvo kulture RH, Grad Čakovec i Međimurska županija.

Katarina Dimšić, mag. ethnol. et cult. anthrop.