ŠIMUN MATIŠIĆ TRIO, VESNA PISAROVIĆ, MATIJA DEDIĆ – 18. studeni u 20 sati

Petak 18.11.2011. u 20 sati Centar za kulturu Čakovec

VESNA PISAROVIĆ, vokal
MATIJA DEDIĆ, klavir

«IN MEMORIAM BOŠKO PETROVIĆ»

ŠIMUN MATIŠIĆ TRIO
Šimun Matišić, vibrafon
Mate Matišić, gitara
Jura Vrandečić, kontrabas

Vesna Pisarović & Matija Dedić duo
Vesna Pisarović predstavlja novi glazbeni projekt koji propituje i obrađuje povijest i oblike jazz, blues i rock & roll glazbe te različite tradicionalne glazbene izričaje. Povezujući raznovrsne glazbene pravce originalnom interpretacijom, Vesna u njima nalazi nova značenja, kao i nagovještaj novih glazbenih oblika. Interpretacija ravnopravno naglašava tri osnovne dimenzije pjesme- glas, jezik i emocije – čime Vesna klasičnom repertoaru pop i jazz glazbe daje potpuno novi život. Vesnin glazbeni sugovornik je Matija Dedić, jedan od najistaknutijih glazbenika hrvatske jazz scene s vlastitim dugogodišnjim osobnim i profesionalnim iskustvom ispreplitanja i
istraživanja različitih stilova glazbe, od klasike i jazza do zabavnih oblika. Zadržavajući intimnu atmosferu, njihovi iznijasnirani glazbeni vokabulari i dinamični glazbeni dijalozi, vode publiku na zanimljiv put od jazz standarada i Theloniousa Monka, preko sefardskih tradicionalnih napjeva do blues i rock & roll uspješnica Elvisa Preseleya.

Vesna Pisarović je priznata i nagrađivana pop pjevačica u Hrvatskoj i zemljama bivše Jugoslavije koja se od 2005. godine intenzivno posvetila studiranju jazz glazbe. Nakon dvije završene godine na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, 2008. godine je magistrirala jazz izvedbu na Guildhall školi u Londonu. Trenutno živi u Berlinu.

Matija Dedić već gotovo čitavo desetljeće njeguje reputaciju najboljeg hrvatskog pijaniste. S glazbenom naobrazbom je počeo vrlo rano, već s pet godina, da bi 1991. godine otišao na jazz akademiju Graz gdje je diplomirao 1997. Dobitnik je brojnih nagrada u polju jazz glazbe.

ŠIMUN MATIŠIĆ TRIO

Petnaestogodišnjii Šimun Matišić, talentirani mladi je glazbenik kojem brojni glazbeni kritičari predviđaju svijetlu budućnost u klasičnoj i jazz glazbi. Snimio je svoj prvi album Jazz Nocturno. Uz njega nastupaju dva glazbena virtouza, Jura Vrandečić i Mate Matišić,. Album je zanimljiv spoj jazza i klasike u obradama te izvrsnim autorskim ostvarenjima. Šimun Matišić svojim je izvedbama oduševio sve poklonike jazza, a album Jazz Nocturno neupitno je jedno od najboljih  jazz ostvarenja u prošloj godini čije se predstavljanje ne smije propustiti.

Na nedavno završenom Splitskom ljetu Šimun je postao dobitnikom nagrade «Judita» za umjetnička dostignuća u glazbenom programu.

Šimun Matišić za nastup na Gipsy jazz koncertu Trija Mate Matišića i Christiana Escoudéa, održanom 16. srpnja u Meštrovićevim Crikvinama, na kojem je mladi umjetnik bio, ističe se, najsjajnija zvijezda večeri. «Marni Šimun je na Crikvinama s očevim Triom izvodio u obradi Djangove Oblake, nekoliko jazz standarda, hommage legendarnom Bošku Petroviću… koji je, evo, dobio nasljednika. Oduševljeni slušatelji ostali su na nogama gotovo cijelo vrijeme, posebice za izvedbe Elingtonove Karavane»,

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec