• Tribina Čakovec četvrtkom 20. studenog 2014. u 20.00 sati

20. JAZZ FAIR
KONCERT

CHRIS JARRETT
LELA KAPLOWITZ –vokal
BIG BAND HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE

chris jazz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chris Jarrett, američki skladatelj i pijanist rođen je u Allentownu, Pennsylvania 1956., odrastao u planinama Appalachian gorja. Klavir je počeo svirati s 13 godina kao učenik poznatog austrijskog pijaniste Vinzenta Ružičke.
Nastupao je širom svijeta kao solist, te u raznim ansamblima, u koncertnim dvoranama, opernim kućama, jazz klubovima te kino dvoranama kao skladatelj-pijanist glazbe za nijemi film Oklopnjača Potemkin.

 

lela kap jazz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lela Kaplowitz cijenjena je hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta. Na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. osvojila je prvu nagradu stručnog žirija i publike te dobila titulu Lady Summertime.

 

big band hrt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Big band Hrvatske radiotelevizije osnovan je u sezoni 1946./47. pod imenom Plesni orkestar Radio Zagreba, i to za potrebe programa Radija – snimanja plesne, zabavne i jazz glazbe; sudjelovanja u tada brojnim javnim radioemisijama i za nastupe na koncertnim podijima. Band je do danas djelovao pod vodstvom najznačajnijih hrvatskih dirigenata. Članovi orkestra vrhunski su hrvatski jazz glazbenici.

Ulaznica. 50,00 kuna (s popustom 40,00)

 

POKROVITELJI:

MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

GRAD ČAKOVEC

 

Generalni sponzor:

sponzori