Dvorana Centra za kulturu Čakovec

subota, 19. listopada 2013. u 17.00 sati

nedjelja, 20. listopada 2013. u 11.00 sati

  • Organizatori:

Hrvatski sabor kulture

Zajednica HKUU Međimurske županije

  • Suorganizatori:

KUD «Kaštel» Pribislavec

Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP

  • Pokrovitelji:

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Međimurska županija

Grad Čakovec

20 SUSRET FA 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji ove godine slavi 65. godina aktivnog rada i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a «Kaštel» iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP održat će se 19. i 20. listopada 2013. jubilarni 20. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu Čakovec.

Susret je i ove godine financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca, a Hrvatsko društvo skladatelja u ovom projektu sudjeluje treću godinu zaredom.

Susret folklornih ansambala vrhunac je višemjesečnog rada i održanih županijskih smotri te predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mjestu vidi presjek onog što se ove godine događalo na folklornom planu u Hrvatskoj.

Ove godine u programu sudjeluje 12 folklornih skupina/ansambala iz Hrvatske te gosti iz Slovenije i Vojvodine, što sveukupno čini brojku od oko 590 sudionika.

Koncert će u subotu održati Hrvatski gajdaški orkestar dok će u dvodnevnom programu nastupiti ansambli i KUD-ovi iz Mihovljana, Garešnice, Slavonskog Broda, Jakšića, Šiljakovine, Sesveta, Splita, Karlovca, Koprivnice, Zaboka, Varaždina, Jezera s otoka Murtera.

I ove godine Susret će pratiti tročlana prosudbena komisija u sastavu Ivan Goran Matoš, Katarina Bušić i Tomislav Habulin, koji će svoja mišljenja iznijeti na okruglim stolovima nakon koncerata i u pisanim izvješćima.

Tijekom susreta bit će moguće kupiti izdanja Hrvatskog sabora kulture iz edicija Narodne nošnje Hrvatske i Narodni plesovi Hrvatske po povoljnijim cijenama.

Besplatne ulaznice možete podići na blagajni Centra za kulturu Čakovec.