NOĆ KAZALIŠTA –  Centar za kulturu Čakovec

PROGRAM:

  • 16.00 sati OD BAJKE DO PREDSTAVE

BESPLATNA RADIONICA ZA ODGAJATELJE I  UČITELJE

  • 18.00 sati RUČAK ZA ŠESTERO, lutkarska predstava

Deseta po redu Noć kazališta u organizaciji Dječjeg kazališta Dubrava okupit će i ove godine kazališta te u jednoj noći (17.11. 2018.) prikazati pregršt događaja diljem Hrvatske.

Noć kazališta svojevrsni je praznik kazališta, a Pinkleci će ga proslaviti na svoj način u Centru za kulturu. Program će početi u 16.00 sati besplatnom radionicom predviđenom za odgajatelje i učitelje pod nazivom ”Od bajke do predstave”. Radionicu će voditi glumac i dramski pedagog Davor Dokleja.

Prijave se primaju do 12. studenoga  na e-mail adresu [email protected]. Maksimalan broj polaznika je 15.
Istoga dana s početkom u 18.00 sati Pinkleci će odigrati najnoviju predstavu ”Ručak za šestero” u koprodukciji s Umjetničkom organizacijom GLLUGL iz Varaždina.

Cijena ulaznice za ovu izvedbu je 10,00 kuna.

  • 17. studeni 2018. u 18.00 sati

Kazališna družina Pinklec u koprodukciji s Umjetničkom organizacijom GLLUGL iz Varaždina

RUČAK  ZA  ŠESTERO

lutkarska predstava za djecu

Režija: Tamara Kučinović

Scenografija i lutke: Ivana Živković i Sheron Pimpi – Steiner

Glazba: Petar Eldan

Igraju: Karolina Horvat, Mario Jakšić, Katarina Arbanas i Nikša Eldan

O predstavi:

Autorska predstava „Ručak za šestero“, inspirirana slikovnicom Olivera Jeffersa „Imaginary Fred“, autorski je projekt Kazališne družine Pinklec i Umjetničke organizacije Gllugl. Priča je to o odrastanju djeteta i preprekama kroz koje dijete prolazi u tom procesu. Zašto se pojavljuje imaginarni prijatelj, koja je njegova uloga, da li ga se treba riješiti, je li pozitivan ili negativan? Pitanja su to na koja želimo dati odgovore u istraživačkom procesu rada na predstavi „Imaginarni prijatelj”. Kroz metaforu imaginarnog prijatelja pripovijedamo o ljubavi, odanosti i sazrijevanju. Dječja mašta nema granica, ona je pokretač spoznaje i znatiželje kroz koju odrastamo i mjesto gdje pronalazimo utočište od svijeta odraslih, potiče nas da razvijamo osjećajnost i lakše savladavamo prepreke ponekad surovog života, te ga na taj način činimo ljepšim mjestom za život.

No, u jednom trenutku, svijet mašte prestaje. Koji je to trenutak? Mora li do njega doći? Možemo li sačuvati svoju maštu i iskoristiti je za nešto pozitivno? Pitanja su to na koja ova predstava pokušava dati odgovore. Kroz kazalište lutaka, koje je samo po sebi neograničeni svijet mašte, progovaramo o ovoj temi u predstavi namijenjenoj dječjem uzrastu. Kroz improvizacije i istraživački proces nastaje originalan tekst i predstava.

Trajanje: 45 min

Dob: 6+

Ulaznica: 10,00 kuna