28. JAZZ FAIR – 23. – 25. studeni 2022.

Krajem studenog očekuje nas još jedan, 28. po redu, Jazz Fair. Ove godine festival će trajati tri dana, od 23. do 25., a predstavit će nam se ukupno pet izvanrednih jazz sastava koje čine afirmirani hrvatski glazbenici. Prvi dan imat ćemo priliku čuti The Cool Jazz Duo – Veljka Glodića i Sašu Nestorovića, drugi dan Matiju Dedića i Kristijana Beluhana i B’s FUNstallation, a treći Bruno Mičetić trio i naše domaće snage – Kovačević Brothers feat. Marko Ramljak i Zvonimir Šestak. Nešto više o izvođačima pročitajte u nastavku.

  • srijeda / 23.11.2022. / 20 sati / Dvorana Centra za kulturu Čakovec

THE COOL JAZZ DUO / SAŠA NESTOROVIĆ i VELJKO GLODIĆ

Prvi nastup duo je imao 1991. na Međunarodnom jazz festivalu u Zagrebu. Uslijedili su brojni nastupi na raznim festivalima, koncertima, i u radijskim i televizijskim emisijama u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj. Izdali su dva CD albuma The Cool Jazz Duo i Lydian Orbit. Uz jazz standarde repertoar im je velikim dijelom autorska glazba. Saša Nestorović diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Stalni je član i dirigent Jazz orkestra Hrvatskog radija. Bio je član međunarodnog EBU Big Band Orchestra s Borisom Kozlovim na koncertima u Montrealu i Quibecu, a kao skladatelj i aranžer aktivan je u sastavu Zagreb Jazz Portret.  Veljko Glodić je u Sjedinjenim Državama završio studij ozbiljne glazbe i uz to položio jazz grupu predmeta. Učio je  jazz improvizaciju kod jazz Bebop saksofonista Billa Kennedya  i pohađao jazz seminare poznatih jazz glazbenika. Svirao je u brojnim jazz skupinama, kao što su The Florida State University Jazz Band i The Bill Kennedy Quartet.

Ulaznica: 50,00 kuna / 6,64 €

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici,  organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna /3,98 €

  • Tribina Čakovec četvrtkom / 24.11.2022. / 20 sati / Dvorana Centra za kulturu Čakovec

B’S FUNstallation

Pod nazivom B’s FUNstallation (skraćenica od Baja’s) krije se šest glazbenika srednje hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. Zajednički projekt prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb, a kasnije i u Jazz orkestru HRT-a, čiji su bili ili jesu većim dijelom stalni članovi.  Sudjelovanje svih članova u mnoštvu projekata i suradnja s nizom poznatih glazbenika, ostavili su velik utjecaj i tragove, koje kroz vlastite kompozicije pokušavaju sintetizirati u svoje viđenje stvari, pojava, osjećaja i situacija koje doživljavaju. Članovi sastava su: Mario Bočić, tenor saksofon, Zvonimir Bajević, truba, krilnica, Davor Doležal, gitara, Luka Žužić, klavijature, trombon, Goran Rukavina, kontrabas, električna bas gitara i Borko Rupena, bubnjevi. Sastav je do sada nastupao u mnogim gradovima diljem Hrvatske, a prvo veće inozemno gostovanje bila je dvotjedna turneja u Kini 2017. Bandov autorski album prvijenac bio je Sixto (2015.), nakon kojeg je uslijedio  Blue Line (2018.), a ove godine u studenom im izlazi i treći Hold On.

MATIJA DEDIĆ I KRISTIJAN BELUHAN

Suradnja Kristijana Beluhana i Matije Dedića datira s početka 2000. godine kada je i nastao kultni projekt u legendarnom studiju Morris – Ljubav, komunikacija, jazz, koji je okupljao najeminentnija imena vrhunske zagrebačke jazz scene. Kristijanov album „Skretanje“ nastao u tom projektu po mnogima je  najbolje urbano izdanje tih vremena. Kristijan je ostavio neizbrisiv trag kao član Mayalesa i tada najbitnije scene kluba Aquarius. Kristijana i Matiju veže velika ljubav prema jazz standardima i povijesti vokalnog jazza. Svojim nastupima bili su miljenici legendarnog Boška Petrovića te otvorili zadnji festival u legendarnom BP Clubu koji je preminuli bard jazza dugi niz godina održavao.

Ulaznica: 50,00 kuna / 6,64 €

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici,  organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna /3,98 €

 

  • petak / 25.11.2022. / 20 sati / Dvorana Centra za kulturu Čakovec

BRUNO MIČETIĆ TRIO

Bruno Mičetić Trio osnovan je 2013. godine a čine ga još Ratko Divjak i Joe Kaplowitz. Te godine izdao je prvi studijski jazz album na kojem su se našli svjetski standardi jazz

glazbe, a isti je naišao na odlične kritike struke i publike. Objavom albuma nižu se nastupi na glavnim binama velikih festivala u Hrvatskoj; Liburnia Jazz festival, Last minute jazz festival-Bale, River jazz festival i Jazz time festival.  Nakon toga trio je odradio vrlo uspješnu turneju koja je obuhvatila, Italiju, Austriju, Njemačku i regiju, a nastupio je kao support izvođač velikom svjetskom gitaristu Dominicu Milleru. Od tada trio redovito održava koncerte u regiji i šire te osvaja publiku eminentnih glazbenih festivala, a čine ga glazbenici koji iza sebe imaju iznimno uspješne karijere.

KOVAČEVIĆ BROTHERS FEAT. MARKO RAMLJAK I ZVONIMIR ŠESTAK

Kovačević Brothers sastav čine Josua Kovačević, Abel Kovačević i Maasej Kovačević, vrsni akademski glazbenici koji žive i dišu glazbu od malih nogu. Svoje bogato znanje i vještinu imali su čast prezentirati publici na festivalima i nastupima diljem Europe i svijeta, surađujući s vrsnim imenima popularne i jazz glazbe. Na čakovečkom Jazz fair-u ove godine pridružit će im se višestruko nagrađivani glazbenici: Marko Ramljak (violina) i Zvonimir Šestak (kontrabas).

U njihovoj glazbi se isprepliće utjecaj jazz-a, gospela, tradicionalne glazbe Međimurja te World Music-a.

Ulaznica: 50,00 kuna / 6,64 €

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici,  organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna /3,98 €