1. FESTIVAL KOMORNE GLAZBE ČAKOVEC 2017.

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

  • 24. i 25. kolovoza 2017.

Ponukani dobrim odazivom publike i interesom za komornu glazbu, želja nam je nastaviti tradiciju predstavljanja domaćih vrhunskih glazbenika i dovoditi njihove goste ili ugostiti vrhunske domaće i inozemne umjetnike.

 PROGRAM

 24.8.2017. četvrtak,

Dvorana Zrinski/Scheier , 20 sati

 

TRIO CLASSICO

Katarina Horvat, flauta

Ana Horvat, klarinet

Zdeslav Brnabić, fagot

TRIO BAKRAČ

Maja Bakrač, klavir

Val Bakrač, violina

Goran Bakrač, violina

gost: Mihael Ros, kontrabas

 

 

25.8.2017. petak,

Dvorana Zrinski/Scheier, 20 sati

Nina Tarandek – mezzosopran

Nadia Varga Modrić – klavir

Hrvoje Šenjug – gitara

 

PODIUM BRASS KVINTET

Marko Bobičanec, truba

Marin Zokić, truba

Hrvoje Pintarić, rog

Ivan Mučić, trombon

Danijel Požgaj, tuba

  

  • O izvođačima

 

24.8.2017. četvrtak,

Dvorana Zrinski/Scheier , 20 sati

TRIO CLASSICO

Katarina Horvat, flauta

Ana Horvat, klarinet

Zdeslav Brnabić, fagot

 

 Trio Classico osnovan je 2012. godine. Ideja o osnivanju ansambla rodila se iz dugogodišnjeg prijateljstva, ljubavi prema komornoj glazbi i želje za zajedničkim muziciranjem još iz studentskih dana. Sastav ujedinjuje već iskusne izvođače, mlade umjetnike instrumentaliste. Jezgru trija čine flauta, klarinet i fagot. Trio Classico posebnu pozornost posvećuje djelima domaćih skladatelja, izvodeći već poznate kompozicije, a ujedno potiču nastajanje novih. Osim klasičnog repertoara, izvode i djela nastala tijekom 20. i 21. stoljeća kroz koje ansambl stvara nove zvučne sfere i istražuje nove tehnike sviranja puhačkih instrumenata.

KATARINA HORVAT (Zagreb,1991.) magistrirala je 2014.godine u klasi prof. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kao dobitnica Erasmus stipendije studirala je i na Akademiji za glazbu u Ljubljani, u klasi prof. Mateja Zupana. Aktivno se usavršavala i nastupala na majstorskim tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu kod uglednih pedagoga i flautista poput Hansgeorga Schmeisera, Jana Ostrya, Mateja Zupana, Federice Lotti, Luisse Sello, Gaspara Hoyosa, Luděka Šabake, Pierre-Yves Artauda…

Dobitnica je nekoliko nagrada na državnim natjecanjima u Hrvatskoj, prve i druge nagrade na Concorso Internazionale per Giovani Strumenti, Euritmia u Povolettu (2007.,2009.), druge nagrade na 4. Concorso Intenationale di Esecuzione Musicale ˝Giovani Musicisti˝ u Trevisu (2012.) i treće nagrade na 11. Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu (2014.)

Od početka studija ostvaruje suradnju s brojnim orkestrima i ansamblima (Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačka filharmonija, Riječka filharmonija, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, orkestar Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Zagrebački orkestar mladih, Simfonijski puhački orkestar OSRH)

Godine 2010. postaje članicom Maribor International Orchestra.

Pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka i uz pratnju Simfonijskog orkestra Muzičke akademije izvodi Koncert za dvije flaute u d-molu Franza Dopplera, te Concertino za flautu  Op.107,  Cecile Chaminade uz pratnju Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija. Kao gost je sudjelovala na novogodišnjem koncertu Valceri , polke i druge špelancije Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniše Leopolda.

Osim klasične glazbe, pokazuje veliki interes za jazz i popularnu glazbu te je imala priliku nastupati na Jazz.hr festivalu kao članica Jazz ansambla Muzičke akademije. Članica je Zagrebačkog ansambla flauta.

Trenuačtno radi kao profesor flaute u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu.

 

ANA HORVAT

Glazbeno obrazovanje započela je u Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi profesora Gordana Peršija gdje je 2008. maturirala klarinet. Već tada iza sebe imala je tri prve nagrade na državnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i dva visoka plasmana na međunarodnom natjecanju mladih klarinetista u Udinama (Italija). Po završetku srednjoškolskog obrazovanja upisala je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi renomiranog pedagoga i klarinetista Milka Pravdića. Tijekom studija isticala se kao solistički, komorni i orkestralni glazbenik. Na 48. državnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga dodijeljena joj je prva nagrada te je na 50. državnom natjecanju istoimene organizacije bila apsolutni pobjednik u svojoj disciplini.

Surađivala s brojnim orkestrima u Hrvatskoj kao što su Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Splitu, Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske, Društveni orkestar Hrvatskog glazbenog zavoda, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, te Cantus ansambl za modernu glazbu. Tijekom školovanja radila je s priznatim hrvatskim i svjetskim klarinetističkim imenima kao što su Guy Deplus (Francuska), Sharon Kam (Izrael), Phillipe Cuper (Francuska), Geert Baeckelheit (Belgija), Jože Kotar (Slovenija), Davor Reba (Hrvatska), Željko Milić (Hrvatska) i Radovan Cavallin (Hrvatska) s kojim i danas surađuje.

Kao stipendistica ERASMUS programa zimski semestar akademske godine 2011./2012. upisala kod eminentnog slovenskog klarinetiste Jože Kotara, na Akademiji za glazbu u Ljubljani.

Diplomirala klarinet s odličnim uspjehom u srpnju 2013. godine i stekla akademski naziv magistra muzike. Radi kao glazbeni pedagog, nastavnik klarineta u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

 

ZDESLAV BRNABIĆ (Rijeka, 1988.) magistrirao je  2013.  na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Žarka Perišića. Godine 2006. osvaja 2. nagradu na natjecanju HDGPP u Varaždinu. Sudjeluje na orkestralnim seminarima u Francuskoj u suradnji s Muzičkom akademijom u Ljubljani, u Ravenni s maestrom Riccardom Mutijem, u Njemačkoj s orkestrom mladih IRO, u  Sloveniji s orkestrom iz Maribora (MIO), u  Austriji s orkestrom HGM-a , u Leibnitzu te  na seminaru u Makarskoj. Surađuje s orkestrima kao fagotist i kontrafagotist (orkestar riječke Opere Ivana pl. Zajca, Simfonijski orkestar HRT-a, orkestar Opere iz Splita, Varaždinski komorni orkestar, Zagrebački solisti), kao i s mnogim poznatim dirigentima (Riccardo Muti, George Pehlivanian, Pavle Dešpalj, Nada Matošević Orešković, Mladen Tarbuk, Uroš Lajovic, Nikša Bareza, Ville Matvejeff…). Svira i u komornim sastavima (puhački trio i puhački kvintet). Od rujna 2012. godine  radi u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova kao profesor fagota. Od 2014. godine član je orkestra Opere Ivana pl. Zajca u Rijeci.

 

Trio Bakrač

Maja Bakrač, klavir

Val Bakrač, violina

Goran Bakrač, violina

 

Maja Bakrač je rođena 1963. godine u Rijeci. Školovanje je započela i završila u Zagrebu. Kao 20-godišnjakinja diplomirala je u klasi prof. Pavice Gvozdić. Tijekom školovanja osvaja brojne prve nagrade. Također je dobitnica rektorove nagrade, nagrade HGZ-a te nagrade „Milka Trnina“ za najuspješniji koncert sezone koji je održala s bratom, violinistom Goranom Bakračom. Već s 9 godina prvi put je nastupala uz orkestar (Zagrebački solisti), a odonda nastupa i uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebački simfonijski orkestar, Bavarski simfonijski orkestar, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar. Cjelovečernje recitale održava redovito u domovini i izvan nje (Italija, Austrija, Njemačka, Belgija, Sjedinjene Američke Države, Dominikanska Republika) na kojima su zastupljena mnoga zahtjevna djela klavirske literature. Podjednako je cijenjena i kao komorna glazbenica. Zaposlena je kao docent  na Muzičkoj akademiji Zagreb, Područni odsjek Rijeka.

 

Val Bakrač rođen je 1992.godine u Zagrebu. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu  stekao je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u klasi prof. Nenada Merlea, a Muzičku akademiju u Zagrebu upisuje i kasnije diplomira u klasi prof. Oresta Shourgota 2016.
Tijekom školovanja zabilježio je brojne recitale i solističke nastupe te svirao u mnogim europskim omladinskim orkestrima. Osvajao je nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima te pohađao seminare kod uglednih profesora kao što su Viktor Tretyakov, Natalia Lipokhoi, Isaac Shuldman, Asya Kushnir, Armin Sešek, Orest Shourgot i mnogi drugi. Od ove godine stalni je član Zagrebačke filharmonije.

Goran Bakrač rođen u Zagrebu 1961. godine. Diplomirao violinu 1981. u klasi prof. Kristijana Petrovića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kao solist je nastupao uz orkestar Zagrebačke filharmonije, ansambl Zagrebačkih solista, Hrvatski komorni orkestar i Društveni orkestar Hrvatskog glazbenog zavoda, te u duu s pijanisticom Majom Bakrač. Bio je član: Zagrebačkog klavirskog trija, gudačkog kvarteta Slavonsky, orkestra Zagrebačke filharmonije, zamjenik koncertmajstora i vođa dionice u Simfonijskom orkestru HRT-e, te koncertmajstor ansambla Windstrings i Hrvatskog komornog orkestra. Ipak, najznačajnije razdoblje njegova glazbenog djelovanja biva između 1987. i 2001. godine. Tada, kao član Zagrebačkog kvarteta intenzivno koncertira po cijelome svijetu, (London, Madrid, Barcelona, Lisabon, Beč, Prag, Pariz, Jeruzalem, Ankara, Tel Aviv, New York, Peking, New Delhi..), te nastupa u prestižnim dvoranama, (Beethovenhalle Bonn, Concertgebouw Amsterdam, Auditorio Manuel de Falla Granada, Opera House Sydney, Schauspielhaus Berlin). Ostvario je i brojne turneje kao vođa drugih violina u ansamblu Zagrebačkih solista u periodu od 2002.-2004., te od 2007.-2010. godine.  Snimio je 10 CD-a kao komorni glazbenik i solist, gostovao je na značajnim glazbenim festivalima, te je snimao za domaće i strane radijske postaje. Dobitnik je najznačajnije strukovne nagrade  Milka Trnina za solistički recital u dvorani HGZ-a 2005. godine, a Diplomu Milka Trnina, 5 nagrada Porin, nagradu Ivana Lukačića, nagradu Kraljevine Španjolske i dr., te brojne povelje,  plakete i zahvalnice dobio je kao član Zagrebačkog kvarteta i Zagrebačkih solista. Odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića. Bavi se jazzom i scenskom glazbom. Član je domaćih i stranih stručnih tijela i žirija.

Od 1994. predaje komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, od 2011. u zvanju redovitog profesora.

 

PETAK  –  25.8.2017.

Dvorana Zrinski/Scheier, 20 sati

 

Nina Tarandek – mezzosopran

Nadia Varga Modrić – klavir

Hrvoje Šenjug – gitara

 

Nina Tarandek – mezzosopran

 

 

Mezzosopranistica Nina Tarandek rođena je u Čakovcu 1981. godine. Stalna je članica ansambla Opere u Frankfurtu. Magistrirala je studij opernog pjevanja 2011. godine na Konzervatorium der Stadt Wien (Konzervatorij grada Beča). 2006. godine osvojila je prvu nagradu na Fidelio natjecanju u Beču. Već u vrijeme studija debitirala je u Volksoper Wien (Bečka narodna opera), te u Teatro Teresa Carrano u Caracasu (Venezuela) u ulozi Dorabelle (Cosi fan tutte) sa Simon Bolivar Orkestrom. 2009. godine pjevala je na svjetskoj premijeri jednu od glavnih uloga u operi „Mae Mona“ od Christopha Ehrenfellnera koji je pisao ulogu isključivo za nju. Slijedio je debitantski nastup u Theater an der Wien (Kazalište u Beču) u operi „Der Prinz von Homburg“. Od rujna 2009. godine do lipnja 2011. godine bila je članica međunarodnog opernog studija Opere u Frankfurtu gdje je već pjevala zapažene uloge kao što su Alisa (Lucia di Lammermoor), Cherubino (Figarov pir), Druga dama (Čarobna frula), Carmela (La vida breve) te je debitirala u Alte Oper (Stara Opera) u Puccinijevom „La Rondine“ . U ljeto 2010. godine pjevala je vrlo zahtjevnu glavnu ulogu La Malaspina (Luci mie traditrici), poznatog kompozitora 21.stoljeća Sciarrina,  na festivalu „Cantiere Internationale d´Arte“ u Montepulciano. Ova je snimka na DVD-u (Euro Arts) i CD-u (Stradivarius) u prodaji diljem svijeta. 2011. godine ostvarila je veliki uspjeh u ulozi Cherubino (Figarov Pir) na ljetnom opernom festivalu Opere Klosterneuburg. Ostali su angažmani u sezoni uključivali nastupe s hr-Sinfonieorchester (Hessen Radio Symphony Orchestra) na tradicionalnom novogodišnjem koncertu u Wiesbadener Kurhausu i recitalu pjesama u Abu Dhabiju. Izvela je Mozartove arije 2011. godine sa SWD Kammerorchester (komorni orkestar jugozapadne Njemačke). Nastupala je u Dresden Semperoper 2012. godine u ulozi Dido (Dido i Aeneas) te je iste godine bila na nacionalnoj  turneji Verdijeva Requiema s Landesjugendorchester NRW-om (Državni omladinski orkestar Sjeverne Rajne-Vestfalije). Pjevala je ulogu Anne Kennedy u koncertnoj produkciji „Maria Stuarda“ u Alte Operi u Frankfurtu. 2012. godine postaje članicom ansambla Opere u Frankfurtu gdje je do sad pjevala niz važnih uloga kao što su Cherubino (Figarov Pir), Angelina (La Cenerentola), Sesto (Giulio Cesare), Waltraute (Walkire), Zerlina (Don Giovanni), Tebaldo (Don Carlo), Flora (Traviata), Wirtstochter (Die Königskinder), Kate (Owen Wingrave), La Malaspina (Luci mie traditrici). U ljeto 2012. godine debitirala je u ulozi Mercédès (Carmen) na ljetnom opernom festivalu St. Margarethen. 2013. godine nastupila je s Orkestrom Salzburger Mozarteum pod vodstvom dirigenta Leopolda Hagera u Mozartovoj misi u C-molu i Beethovenovom simfonijom br. 9 na Festivalu De Musica Religiosa de Cuenca u Španjolskoj. U  sezoni 2014./15. Nina Tarandek uspješno je debitirala u Rossinijevoj glavnoj ulozi  La Cenerentola. Zatim je slijedila  koncertna turneja sa Wiener Philharmoniker (bečkim filharmoničarima) po najvećim  gradovima Kine. 2016. godine  debitirala je u ulozi Sesta (Giulio Cesare) koja joj donosi sjajne kritike. Pozornicu je dijelila sa svjetski poznatim kontra-altom Andreasom Schollom. Istom je ulogom debitirala u travnju 2017. godine u kazalištu Freiburg. U nadolazećoj sezoni 2017./18. Nina Tarandek će se predstaviti, između ostalog, u ulozi Dorabelle ( Cosi fan tutte) i ponovno u ulozi Angeline (La Cenerentola). Slijede Opera Gala konzert “Tribute to Jarmila Novotna” u Rudolfinumu (Prag) sa češkim Radio Symphony Orkestrom te Pergolesi “Stabat Mater” na Weissensee Klassik Festivalu.

 

Nadia Varga Modrić -klavir

Klavir uči od svoje pete godine kod majke, a kasnije u Glazbenoj školi Varaždin u klasi prof. Ivane Hercezi i Jelice Kuzmin. Laureatkinja je državnog natjecanja HDGPP, međunarodnog natjecanja «Etide i skale», natjecanja komornih sastava u klavirskom duu s Domagojem Guščićem, te finalistica prestižnog natjecanja «EPTA», 1999. godine.

Magistrirala je studij glasovira u Grazu na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti u klasi prof. Eike Strauba. Usavršavala se kod istaknutih klavirskih pedagoga i pedagoga za komornu glazbu: Jurice Muraija, Laszla Baranyaja, Erike Frieser, Michaela Geesa, Chia Chou (Trio «Parnassus»), Stacey Bartsch… Kao solist, korepetitor i komorni glazbenik, nastupala je diljem Hrvatske i inozemstva (Austrija, Mađarska, Italija, Njemačka, Slovačka, Liechtenstein, Švicarska…) Radila je kao službeni korepetitor na majstorskim tečajevima profesora Rudolfa Leopolda (Austrija), Gerharda Mantela (Njemačka) i Valtera Dešpalja (Hrvatska), službeni korepetitor natjecanja „Rudolf Matz“. Snimala je za HRT i ORF. Bila je stipendistica fondacije „Musik und Jugend“. Nastupala je uz Simfonijski orkestar HRT-a i Hrvatski komorni orkestar. U duetu sa Zitom Varga nastupila je na Osorskim glazbenim večerima i festivalu “Sommets Musicaux de Gstaad” u Ženevi. Duo je dobitnik nagrade Darko Lukić  i nagrade Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog  u sezoni 2010./2011.

Radi kao korepetitor u školi Pavla Markovca u Zagrebu i vanjski je suradnik Muzičke akademije u Zagrebu.

 

Hrvoje Šenjug-gitara

Hrvoje Šenjug rođen je u Varaždinu 1992. godine.  Srednju glazbenu školu polazi u klasi profesora Marka Žerjava.  Sudjeluje na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, od kojih valja izdvojiti drugu nagradu na državnom natjecanju HDGPP-a 2013. godine u Dubrovniku kao solist, te prvu nagradu na državnom natjecanju HDGPP-a 2013. godine kao član komornog sastava. Osim klasične glazbe, od srednje škole svira i druge stilove glazbe.  Diplomirao je 2016. godine, s velikom pohvalom (magna cum laude), na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi redovnog profesora Istvána Römera. Predaje gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu.

 

 

PODIUM BRASS KVINTET

Marko Bobičanec, truba

Marin Zokić, truba

Hrvoje Pintarić, rog

Ivan Mučić, trombon

Danijel Požgaj, tuba

Podium Brass Kvintet čini pet iskusnih glazbenika: Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba), koje je u ovaj sastav spojila ljubav prema limenim puhačkim instrumentima te komornom muziciranju. Njihova je priča započela u studenom 2014, nakon višegodišnjeg sudjelovanja kroz razne glazbene projekte sa željom da predstave širokoj publici repertoar za kvintet limenih puhača na vrhunskoj razini.

Program kvinteta je sastavljen od kompozicija modernog stila te tradicionalnih i jazz skladbi aranžiranih za brass kvintet. Članovi kvinteta su redom diplomirani i nagrađivani glazbenici. Uspješni su pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice te aktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima. Rad kvinteta se iznad svega temelji na promicanju skladbi hrvatskih skladatelja (Prohaska, Bobić, Josipović, Uhlik, Skender, Grubačević… ), ali repertoar ansambla je širok, od rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma, pa do modernih, jazz skladbi, filmske i zabavne glazbe.

 

MARKO BOBIČANEC je rođen 1984. godine, u Čakovcu. Trubu je počeo svirati u Limenoj glazbi Belica kod Stjepana Taradija. Glazbenu školu u Varaždinu upisuje 1996. godine gdje uspješno završava dva pripremna i četiri razreda srednje škole, u klasi profesora Darka Navoja. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja postiže zapažene rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima, dobitnik je dvije prve i jedne druge nagrade. Godine 2013. osvaja 3. nagradu na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenika Papandopulo. Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi profesora Marina Zokića upisuje 2002. godine, a diplomira 28. 6. 2006. s odličnim uspjehom. Tijekom studija radio je kao nastavnik u Glazbenoj školi «Ferdo Livadić» u Samoboru. Nastupao je kao solist uz pratnju velikog brass ansambla Muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem prof. Šime Vulelije. Šostakovičev koncert za klavir i trubu uz pratnju akademskog gudačkog orkestra, sa brass kvintetom uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske vojske…Sudjelovao je na raznim majstorskim tečajevima trube : S. Arnold,  Stromblad, G. Boldoszcki, J. Thomas, J. Thompson, J. Fadis, G. Couloumy, H. Laubin Gansch, B. Shew, E. Rinner… Nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom te Simfonijskim orkestrom HRT-a, Big bandom HRT-a, Big bandom HGM-a, HNK Zagreb, Zagrebačko gradsko kazalište komedija, HNK Ivana Plemenitog Zajca u Rijeci…Brass kvintet Busina s kojim je nastupao u Ateni, Ankari i Japanu. Trenutačno svira u Podium brass kvintetu gdje održava koncerte diljem Lijepe naše. Voditelj je i dirigent Limene glazbe KUD-a sv. Ana Rozga s kojim je 2015. godine osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom, Gradski puhački orkestar Zabok s kojim je ove godine nastupao na državnoj smotri u Novom Vinodolskom i dobio izvrsne kritike od strane žirija te pohvalu kao najbolji dirigent na natjecanju. Radi kao prof. trube u Osnovnoj glazbenoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, i honorarni je suradnik u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, gdje vodi školski orkestar i komornu glazbu.

MARIN ZOKIĆ, prvi trubač Zagrebačke filharmonije, rođen je u Splitu, gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Ante Puharića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Stanka Selaka. Usavršavao se na Međunarodnoj trubačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Tijekom studija u Bremenu aktivno je sudjelovao u projektima Bremenske filharmonije i opere. Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne hrvatske orkestre: Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split, Zadarski komorni orkestar. Bio je solo trubač Orkestra Hrvatske vojske, te solo trubač Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 1998. godine prvi je trubač Zagrebačke filharmonije. Uz niz solističkih nastupa njeguje i komorno muziciranje. Bavi se i pedagoškim radom; docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Redovito održava ljetnu školu trube na otoku Braču u Hrvatskoj. Član je žirija hrvatskih i inozemnih natjecanja.

HRVOJE PINTARIĆ rođen je 1971. godine u Bjelovaru gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Studij roga nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje diplomira 1995. godine u klasi profesora Stjepana Mateića. Još za vrijeme studija, postaje član Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske gdje aktivno radi do jeseni 1996. godine, nakon čega slijedi jednogodišnje usavršavanje u Pragu kod profesora Zdeneka Tylšara. Od 1997. do 2004. godine prvi je hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra s kojim ostvaruje solističke nastupe, a od 2004. godine živi i radi u Zagrebu kao član orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta. Intenzivno se bavi komornom glazbom, sudjeluje na renomiranim brass festivalima, te kontinuirano koncertira u Hrvatskoj i inozemstvu kao solist s pijanisticom Tamarom Jurkić Sviben. U suradnji s Tamarom Jurkić Sviben ostvario je više praizvedbi novih djela hrvatske glazbene baštine za rog i klavir ( Prohaska, Bobić, Uhlik, Kabiljo, Grubačević… ), te suradnju s australskom izdavačkom kućom Hammering Records, na čijim izdanjima su objavljene snimke novih djela za rog i klavir i rog solo, australskog skladatelja Alana Holleya. U suradnji s LARC studijom Sveučilišta Laval u Quebecu snimili su  nova djela hrvatskog skladatelja Alfija Kabilja. Godine 2016. sa kolegicom Tamarom Jurkić Sviben, u suradnji sa izdavačkom kućom Hammerings Reccords ostvaruje koncertno gostovanje u Sydneyu, Australija gdje su održali tri recitala.

IVAN MUČIĆ rođen je 1989. godine u Čakovcu s prebivalištem u Dekanovcu. Prvu glazbenu naobrazbu iz trombona stekao je kod Stjepana Taradija koji ga je 2006. godine usmjerio u Glazbenu školu u Varaždin u klasu prof. Stjepana Rukljića. Iste godine osvaja drugu, a 2008. prvu nagradu na Državnom natjecanju u Varaždinu. Kroz srednjoškolsko obrazovanje postao je dobitnik skulpture Agencije za odgoj i obrazovanje koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske za izuzetna postignuća u glazbi, te posebnih priznanja od Varaždinske i Međimurske županije kao i općine Dekanovec. Nastupom na završnom koncertu povodom 180. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu izveo je solo koncert N. R. Korsakova uz pratnju puhačkog orkestra glazbene škole, čime je privukao veliku pozornost izuzetnom izvedbom. Godine 2009. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Tijekom studija usavršavao se kod mnogih renomiranih glazbenika trombonista kao što su Dušan Kranjc, Stephan Poppe, Jaques Mauger, Branimir Slokar, Thomas Eibinger, Dietmar Kublbock, Jonas Bylund, Mike Svoboda, Kiril Ribarski, Mato Šantek, Antonello Mazzucco, Steven Mead (eufonij), Reinhold Friedrich (truba)…

Surađivao je s Varaždinskim komornim orkestrom te s gotovo svim zagrebačkim profesionalnim orkestrima i ansamblima kao što su Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačka filharmonija, Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta, Orkestar kazališta Komedija, Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH, Ansambl Cantus i Vokalni ansambl Antiphonus.

U veljači 2012. godine polaže audiciju za No Borders Orchestra, a u lipnju iste godine ostvaruje dosad najveći uspjeh – polaže audiciju za Simfonijski orkestar HRT-a te time postaje stalni vanjski suradnik. Kao student, putem položenih audicija, dobiva mogućnost solo izvedbi uz pratnju profesionalnih orkestara u Hrvatskoj i Sloveniji u 2013. godini, te je tako u veljači nastupio uz pratnju Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH. U ožujku osvaja zlatnu plaketu na slovenskom državnom natjecanju TEMSIG kao član Low Brass Connection ansambla. Akademske godine 2012./2013. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu nastavlja studij u klasi prof. Marija Šinceka, te paralelno studira trombon u klasi prof. Dušana Kranjca na Akademiji za glazbu u Ljubljani kao Erasmus student. Početkom svibnja polaže audiciju za stalno radno mjesto u Orkestru HNK Split. U jesen 2013. godine na 10. Međunarodnom natjecanju „Ferdo Livadić“ jednoglasnom odlukom dobiva Nagradu Grada Samobora i HDS-a za izvedbu Sonate za trombon i klavir – Vox Gabrielli skladatelja Stjepana Šuleka. U siječnju 2014. godine nastupio je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog te je nedugo nakon toga ostvario solističku suradnju sa Zagrebačkim solistima. U veljači 2014. godine nastupio je kao član kvarteta trombona uz Simfonijski orkestar Oružanih snaga. U ožujku 2014. godine proglašen je Laureatom Međunarodnog natjecanja „Davorin Jenko“ u Beogradu. U travnju 2014. godine osvojio je 1. nagradu te je ujedno postao i Laureat kategorije na Međunarodnom natjecanju Svirél u Sloveniji, dok je u svibnju iste godine dobio 1. nagradu i status Laureata na Međunarodnom natjecanju „Petar Konjović“ u Beogradu. U srpnju 2014. godine solistički je nastupio na Osorskim glazbenim večerima. U listopadu 2014. godine održao je solistički recital skladbi hrvatskih autora za trombon i klavir tijekom festivala Samoborska glazbena jesen gdje je praizveo njemu posvećenu kompoziciju Toccatissima skladatelja Davora Bobića.Za izuzetna postignuća u akademskoj godini 2013./2014 dodijeljena mu je Dekanova nagrada. U ožujku 2015. godine na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu osvaja 1. nagradu i laureat je kategorije. U lipnju iste godine diplomirao je na Muzičkoj akademiji u klasi docenta Marija Šinceka čime je stekao titulu magistra muzike. U veljači 2016. godine nastupio je kao solist uz Simfonijski orkestar HRT-a.

DANIJEL POŽGAJ rođen je 1985. godine u Čakovcu. Prvu glazbenu naobrazbu na tubi dobiva od Stjepana Taradija u Limenoj glazbi Belica. Kao perspektivan amater upisuje osnovnu glazbenu školu (I. i II. pripremni) 2000. godine kod profesora Stjepana Rukljića u Glazbenoj školi Varaždin, gdje 2001. godine upisuje i Srednju glazbenu školu koju završava 2005. godine. Na inicijativu profesora Jozefa Maierhofera iz Graza, Danijel Požgaj upisuje prvu godinu na Sveučilištu za glazbu i dramsku umjetnost Graz nakon trećeg razreda srednje glazbene škole 2004. godine u klasi profesora Jozefa Maierhofera. Studij u Grazu uspješno završava 2010. godine. Pohađao je seminare kod svjetskih pedagoga kao što su: Mel Culbertson, Steve Mead, Jan van der Roost, Jiggs Whigham, Heinrich Smith, Uwe Köller, Stanko Arnold, Branimir Slokar te ostali. Godine 2004. osvaja prvu nagradu na državnom natjecanju HDGPP-a u IV. kategoriji. Svirao je u orkestru Austrian Brass Band od 2004. godine s kojim osvaja 2009. godine 3. mjesto na Europskom natjecanju u Belgiji, 2010. godine 1. mjesto na Europskom natjecanju u Austriji te 2011. godine 2. mjesto na Europskom natjecanju u Švicarskoj. Zaposlen je u Osnovnoj glazbenoj školi Ksavera Šandora Gjalskoga u Zaboku kao učitelj roga, trombona, tenora i tube. Danijel Požgaj od 2009. godine vodi Limenu glazbu Belica, od 2011. godine Limenu glazbu Dekanovec, a od 2014. godine postaje i voditelj tamburaša u Belici. Svira u Podium Brass Kvintetu, te komponira i aranžira solo skladbe za djecu, komorne sastave i orkestre diljem Hrvatske.