Centar za kulturu Čakovec šestu godinu za redom organizirao je program europskog filma za djecu u cilju razvoja medijske kulture i osvješćivanja filmske umjetnosti u školama.

Filmove iz Belgije, Danske, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Švedske, Švicarske i Hrvatske pogledalo je oko tri tisuće učenika osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta. Ove godine na Reviji su nas posjetili učenici OŠ Mala Subotica, OŠ Nedelišće, OŠ Strahoninec, OŠ Ivanovec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Vratišinec, I OŠ Čakovec, II OŠ Čakovec, OŠ Domašinec, OŠ Macinec, OŠ Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Pribislavec, te vrtići Cvrčak i Cipelica. Svaki od osam europskih filmova iz programa imao je uvod u gledanje a održane su i četiri radionice na Maloj sceni Vinko Lisjak.

Na otvorenju Revije, u punoj dvorani Centra za kulturu Čakovec, u ponedjeljak 5. ožujka u 10.00 sati učenike je pozdravio gradonačelnik grada Čakovca gospodin Stjepan Kovač, Snježana Božin iz Goethe Instituta u Zagrebu i Marina Oskoruš iz Centra za kulturu Čakovec.  Prikazano je osam europskih filmskih naslova: “OČI U OČI”, “MOJE GRČKO LJETOVANJE”, “JEŽEVA KUĆA” (2projekcije), “PČELICA MAJA – MEDENE IGRE”, “BRAILLEOVO SRCE”(2 projekcije), “MALI GANGSTER”, “NEVJEROJATNA PRIČA O DIVOVSKOJ KRUŠKI” i “MOJ ŽIVOT KAO TIKVICA”.
Uvode u filmove i radionice vodili su: Jelena Modrić (akad. filmska montažerka), Velimir Rogina (voditelj filmskog programa, Kino Gaj Varaždin), Blaženka Hunjadi Bašek (Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec), Ljiljana Ille (dipl. informatičar), Tihana Preksavec (prof. hrvatskog jezika), Nataša Kralj (prof. hrvatskog jezika), Jasminka Bijelić Ljubić (Škola animiranog filma Čakovec), Andreja Bratinšćak (prof. psihologije).
Zbog velikog interesa vrtića i škola prikazati ćemo u petak 9.ožujka film “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” i u ponedjeljak 12.ožujka film “Oči u oči”.

Filmski klub i Kino za mlade realizirali su kratki film o 6. Međunarodnoj reviji filmova za djecu te su uz svoje profesore mentore održali radionicu animacije i video filma.