10.10.2024., 20 sati, četvrtak / Tribina Čakovec četvrtkom

 

KAZALIŠTE VIROVITICA: SUTRA TO MOŽEŠ BITI TI

 

Uzrast: 11+

Trajanje: 50min

Režija, kostimografija i scenografija: Anica Tomić

Dramaturgija: Jelena Kovačić

Glazba: Nenad Kovačić

Oblikovanje svjetla i videa: Domagoj Garaj i Domagoj Mrkonjić

Asistentica kostimografije: Vanda Grba

Asistent scenografije: Krešimir Tomac

Asistent režije: Domagoj Mrkonjić

Glumci: Goran Vučko, Silvijo Švast, Meri Andraković, Selena Andrić, Dora Bogdanović, Mirko Ilibašić, Sara Ipša, Laura Kolesarić, Iva Slavić, Matko Trnačić, Mateja Tustanovski, Mateo Pšihistal, uz sudjelovanje Draška Zidara i Gorana Košija

Sutra to možeš biti ti / Tomorrowitcouldbeyou autorski je projekt studenata 1. godine Diplomskog studija Glume nastao u sklopu kolegija Majstorska radionica glume 2: glumac pred dramskim tekstom, nositeljica doc.art. Anica Tomić, i suradnik doc.art. Domagoj Mrkonjić, a sam tekst u sklopu kolegija Dramaturški praktikum II, nositeljica doc.art Anica Tomić, pod mentorstvom Jelene Kovačić,ass.

Priča ove predstave događa se u jednom neimenovanom gradu koji bi mogao biti bilo koji grad na svijetu, ali mogao bi biti i grad u kojem živimo. Jedna maloljetnica je pretučena, dvije maloljetnice su privedene, snimka nasilja objavljena je na društvenim mrežama, policija pokušava saznati što se dogodilo, svjedoci pokušavaju naći razloge zašto nisu reagirali, stručnjaci traže uzroke, razbacuju se statistikama i nadmeću analizama, doktori pokušavaju spasiti jedan život, roditelji se pokušavaju opravdati , a javnost se pita: Tko je kriv? Društvo? Škola? Sustav? Roditelji? Mediji? Političari? Društvene mreže? Kompjuterske igrice? Lažni heroji? Krivi autoriteti? Nedostatak empatije? Kaos svakodnevice? Ili nešto sasvim drugo, nešto neimenovano, nešto zlokobno što se nalazi u svima nama? I iako na ta pitanja ne znamo odgovore, želimo o njima razgovarati, ovdje i sada, ovom predstavom, jer želimo hodati ulicama na kojima se to ne događa, plesati na tulumima na  kojima se to ne događa, ići u škole u kojima se to ne događa i zapravo, raditi predstave u kojima se to ne događa.

Ulaznica: 12,00 €

10.00 € / učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više)