Dvorana Zrinski/Scheier

utorak, 10. rujna 2013. u 19.30 sati

ANA MARIJA KYUN, klavir

  • Na programu: F. Chopin, J. Brahms

ANA MARIJA KYUN 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rođena u Seoulu (Južna Koreja) 1967. a klavir počela učiti s 5 godina kod svoje majke koja je prof. klavira i koja je vodila privatnu školu za klavir.

Od malena nagrađivana na raznim klavirskim natjecanjima. Nižu srednju umjetničku školu (Sun-Wha art middle school) upisala1980. godine i završila ju kao najbolja učenica u klasi prof. Kyung-Sook Lee jedne od najznačajnijih glazbenica u Koreji.

Godine 1984. nastavila školovanje na višoj srednjoj umjetničkoj školi (Seoul Art High School) koja ima najdulju tradiciju u JužnojKoreji i završila je s odličnim uspjehom. Muzičku akademiju Seoulskog nacionalnog Univerziteta upisala 1986. godine te diplomirala 1990. s najboljim ocjenama u klasi prof Nak-Ho Baek.

Za vrijeme studija sudjelovala na raznim festivalima, seminarima i natjecanjima kao solo pijanist, korepetitor i član komornog sastava.

Školovanje nastavila u Europi. U Beču se usavršavala kod prof. Probst a magistrirala u Berlinu naMusikwissenschaft i Kroatistik/Serbistik na Tehničkom i Humboldtovom Universitetu .

ana marija kyun 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 1999. u Varaždinu radi kao prof. klavira na Glazbenoj školi i kao korepetitor za puhački i pjevački odjel. Nastupa s Lanom Kos (pjevanje) i Anom Horvat (klarinet), a za svoj rad dobila je više priznanja Grada Varaždina i Varaždinke županije.

Na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 2011. upisala poslijediplomski studij kod prof. Harija Guseka. Godine 2012. ušla u polufinale prestižnog međunarodnog pijanističkog natjecanja «Adilia Alieva» u Francuskoj.

Održala brojne solističke recitale diljem Hrvatske a nastupala i sa orkestrima Glazbene škole u Varaždinu i Zagrebačkim orkestrom mladih.