utorak 7.5. u 19.00  sati

Centar za kulturu – Izložbeni prostor  

Izložba

ANDRIJA VEČENAJ i LUCIJA BERDIN

Istovremenost zvuka, niti

Lucija Berdin Andrija Večenaj

Smirenost, kontemplativnost, toplina – riječi su kojima se može opisati zajednička izložba Andrije Večenaja i Lucije Berdin. Usklađeni u izričaju, Večenaj i Berdin daju vlastitu impresiju Štolcerova života i stvaralaštva. Eksperimentirajući s propusnošću svjetla i strujanje zraka, Večenaj stvara skulpture polumobile koji se u odabiru materijala (drvo, juta, vosak, slama) referiraju na crtice iz Štolcerova života. Berdin, s druge strane, izrađuje komade šivanoga platna pomoću kojih povezuje glazbu Štolcerovih kompozicija s ritmom šivaćega stroja, osluškujući vlastite emocije prilikom slušanja njegovih skladbi.

Maja Žvorc, mag. hist. art.

Andrija Večenaj rođen je 11. listopada 1986. u Koprivnici. Diplomskim radom “Održivi dizajn i tradicionalni obrt” pod mentorstvom Mladena Orešića 2010. stječe akademski naziv magistar umjetnosti na području industrijskog dizajna. Pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku izobrazbu završava na Učiteljskom fakultetu u Osijeku 2014., dok stručni ispit Agencije za odgoj i obrazovanje za zanimanje nastavnika vizualnih umjetnosti i dizajna polaže 2015.

Radi u Graditeljskoj školi Čakovec i na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, odsjek u Čakovcu, kao vanjski suradnik na području Likovna umjetnost od 2018. godine.

Uz pedagoški rad bavi se projektima vezanim za dizajn interijera, dizajn izložbenih post­ava i likovne umjetnosti. Dobitnik je prve nagrade na Artwood festivalu 2016. na otoku Pagu za skulpturu Monolimit. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD).

Lucija Berdin rođena je 5. studenog 1992. godine u Čakovcu. Diplomirala je pod mentorstvom profesora grafike Josipa Butkovića, te 2016. godine stekla akademski naziv magistra likovne pedagogije. U Graditeljskoj školi Čakovec 2017. godine započinje pripravnički staž.

Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, odsjek u Čakovcu, radi od 2018. kao stručni suradnik u sklopu Odsjeka za učiteljske i odgajateljske studije izvođenje nastave iz kolegija Likovne kulture i Metodike likovne kulture. U Srednjoj školi Čakovec vodi Crtačke tehnike u sklopu fakultativne nastave od 2018. godine. Izlaže na grupnim izložbama u mediju grafike.