CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

  • subota / 17. veljače 2024. / 20.00 sati

KONCERT

GRAMMY DOBITINIK

BÉLA FLECK

My Bluegrass Heart Tour

  • u pratnji vrhunskih svjetski poznatih glazbenika

Michael Cleveland / violina

Sierra Hull / mandolina

Justin Moses / dobro

Mark Schatz / kontrabas

Bryan Sutton / gitara

Ulaznica: 50,00 € 

  • u prodaji online i na blagajni Centra  za kulturu Čakovec

Velika je privilegija i čast ugostiti Béla Flecka u Čakovcu, u pratnji vrhunskih, svjetski poznatih glazbenika – Michael Cleveland (violina), Sierra Hull (mandolina), Justin Moses (dobro), Mark Schatz (kontrabas) i Bryan Sutton (gitara).

Tijekom posljednja četiri desetljeća Béla Fleck hrabro je krenuo tamo gdje nijedan svirač bendža prije nije bio – glazbeno putovanje koje mu je donijelo 15 Grammyja u devet različitih kategorija, uključujući country, pop, jazz, instrumentalnu, klasičnu i svjetsku glazbu. No njegovi korijeni su u bluegrassu, i tamo se vraća sa svojom prvom bluegrass turnejom u 24 godine.

My Bluegrass Heart – album nagrađen Grammyjem, treće je poglavlje trilogije koja je započela albumom Drive iz 1988., a nastavila se 1991. s The Bluegrass Sessions. Projekt predstavlja “tko je tko” od instrumentalista u povijesti bluegrass glazbe uz neke od najboljih iz nove generacije svirača, mandolinisti Sam Bush, Sierra Hull i Chris Thile; guslači Michael Cleveland i Stuart Duncan; proslavljeni multiinstrumentalist Justin Moses, basisti Edgar Meyer i Mark Schatz te nevjerojatni Bryan Sutton i Molly Tuttle na gitari.

“Gotovo uvijek se vrate korijenima” kaže Béla Fleck. “Svi ljudi koji napuste bluegrass. Imao sam snažan predosjećaj da ću se i ja vratiti.”

 

My Bluegrass Heart, u prodaji od 10.09.2021. (Renew Records / BMG), je upravo taj povratak o kojem petnaesterostruki dobitnik Grammyja govori – treće poglavlje u trilogiji koja je počela 1988. s albumom Drive, a nastavila se 1999. sa Bluegrass Sessions.

Fleck je producirao i skladao My Bluegrass Heart koji označava Bélin prvi bluegrass album u preko 20 godina. U srži albuma nalazi se tradicija dijeljenja glazbe među generacijama.