BERISLAV ARLAVI, klavir – Tribina ČČ 11.10. u 20 sati

Dvorana Zrinski/Scheier

Pijanist Berislav Arlavi (Zagreb, Hrvatska, 1974.) glazbeno obrazovanje započinje kod prof. Jelice Kuzmin. Glasovir je diplomirao s odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana (1992.-1997.) kod kojega je od 2007-2009. na poslijediplomskom studiju.

Nagrađivan na pijanističkim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Hrvatskim komornim orkestrom, te sa Cantus Ansamblom, specijaliziranim za izvedbe moderne glazbe.

Prvi nosač zvuka («Hrvatski klasici») s djelima hrvatskih skladatelja Milka Kelemena, Ive Maleca, Stjepana Šuleka i Bruna Bjelinskog snimio je u travnju 2008. u bečkom tonskom studiju PJ Way Studio Vienna (producent Peter Janda), a izdala ga je izdavačka kuća Cantus.

U kolovozu 2009. u Linzu (Austrija) u studiju Sounddesign snimio je CD «Klavirska glazba Brune Bjelinskog» kojeg je izdala diskografska kuća Cantus uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Osim koncerata u Hrvatskoj, održao je brojne koncerte u inozemstvu (Francuska, Austija, Njemačka, Nizozemska…).

Doajeni nacionalne suvremene glazbe, Ivo Malec i Milko Kelemen, sa zadovoljstvom su pozdravili kreativnu zrelost umjetničke kreacije mladog pijanista čija je glasovirska djela «oblikovao s prekrasnim idejama i posebno zanimljivim pogledom na svijet.».

 

Ulaznica: 30,00 kuna

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec