BIJELI KLAUN – 8. lipnja u 12 sati

  • 9. FAČUK – Festival kazališne i ulične kreativnosti

Dvorana Centra za kulturu Čakovec

Studio suvremenog plesa TEUTA Čakovec

(nije program dječje tribine nedjeljom)

prema romanu Damira Miloša

Koreografija: Nikolina Mekovec

Kostimografija: Anda Damjan

Uloge: Filip Vajda, Sara Magdalenić, Dea Zlatarek, Stella Pasarić, Tifani Ban, Lucija Naranđa, Dorotea Košćak, Nikolina Telebar, Matea Bestijanić, Dora Pajić; Marta Fažon, Nika Bašić, Jana Slaviček, Ivana Jarni, Tonka Novoselec, Mija Horvat, Iva Ružić, Helena Pokrivač, Mia Milak, Klara Haček, Stela Šmitran, Marta Frlin i drugi.

Glavna tema plesne predstave Bijeli klaun je ulaženje dječaka u svijet odraslih, njegov prvi nastup u areni i njegova odluka da ne prihvati pravila koja mu nameću običaji cirkusa.

To je priča o dječaku iz putujućeg cirkusa, kojega roditelji, klaunovi, pripremaju za budući poziv. Kao klaun, on će prvi put nastupiti odjeven u bijelo, po starome cirkuskom običaju, i tek će u narednim nastupima postupno njegov kostim dobijati zakrpe u boji sve dok ne stasa u zrelog klauna u šarenom klaunskom kostimu kakve poznajemo. Na tom putu dječak će naučiti razlikovati boje od neobičnog slijepog starca kojeg sreće u šumi, zaljubit će se u princezu, te riješiti sve svoje strahove pri susretu sa strašnim zmajem…

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec