CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

Kazališna tribina za djecu i mlade CUKOREK

Kazališna družina Pinklec / Dramski studio Dada

BRAĆA ISTIH HLAČA

Redatelj: Davor Dokleja

Tekst: Ivona Marciuš

Likovno oblikovanje (lutke, scenografija i kostimi): Kaja Resman

Glazba: Smokey Smoke

Oblikovanje rasvjete: Mario Zelenbaba

Oblikovanje plakata: Kaja Resman

Igraju: Mara Barbić, Eva Marciuš, Simon Varošanec, Franka Bene, Dora Srđenović, Jakov Feher, Martin Zadravec i Vida Haček

O predstavi:

Desetogodišnjaci Marko i Tonka priređuju rođendansku proslavu na bazenu u dvorištu na koju su pozvane blizanke Lucija i Gabi. Tonkina najbolja prijateljica Nina nije pozvana i zato odluči upropastiti cijelu proslavu. Sabotira cijevi na bazenu pa bazen ostaje prazan. Jadni Marko i Tonka već odustaju od proslave i bazena, sve dok se na vratima ne pojave najbolji vodoinstalateri u gradu – Mario i Luigi!

Priča o prijateljstvu koje se gradi kroz igru i zajedničke rođendane. O tome kako su trenutci provedeni zajedno u druženju još uvijek važniji od igrica na kompjutoru ili playstationu. O rođendanu koji je ove godine bio malo drugačiji od onih prijašnjih. O svađi i maloj spletki, ali i mirenju koje na kraju dolazi od onih koji su izašli iz video igre kako bi spasili pravu igru. Petero prijatelja trebalo je podsjetiti da su s razlogom oduvijek zajedno puhali svjećice na torti.

Vrsta predstave: igrana i lutkarska (kazalište sjena)

Trajanje: 30 minuta

Dob: 5+ (vrtići i niži razredi osnovne škole)

Ulaznica: 30,00 kuna

Ulaznica: 30,00 kuna