• nedjelja / 9.10.2022. / 16:00 sati / DVORANA CENTRA ZA KULTURU
  • Napomena: U predstavi se koriste svjetlosni efekti koji osobama s teškoćama mogu izazvati neugodnosti.

GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH SPLIT

CAREVO NOVO RUHO

Redatelj: Siniša Novković

Uloge:

Lidija Florijan

Vinko Mihanović

Vanda Boban Jurišić / Anja Ostojić

Nada Kovačević

Trajanje: 45 minuta

Uzrast: 7+

O predstavi:

 

Internet je izvršio veliki utjecaj na naše živote i postao nezaobilazan oblik svakodnevne komunikacije. Pristup internetu postao je gotovo nužna čovjekova potreba. Danas nam je na dlanu cijeli svijet i svi smo spojeni internetskim sponama kao neuroni u jednom velikom mozgu. Običnim klikom možemo saznati bilo što o bilo kome. Koliko god je internet donio dobra čovjeku, u istoj mjeri mu je i oduzeo. Preko društvenih mreža u milisekundi saznajemo sve o svijetu ali i ujedno dopuštamo da on saznaje sve o nama neovisno o tome jesu li te informacije istinite ili lažne. Upravo zbog toga današnja internetska generacija djece je u velikoj opasnosti. Jedna od najvećih je svakako online nasilje.

 

Upravo to je jedna od tema i predstave Carevo novo ruho.

Carstvo kojim vlada Car Andrija smješteno je u doba današnjice i osvrće se na aktualne teme. Naš Car je potpuni ovisnik o društvenim mrežama i internet trendovima. Pod svaku cijenu želi imati najviše pratitelja i lajkova na svijetu. Spletom okolnosti online ugled mu bude uništen i postaje žrtva online nasilja. U pokušajima da vrati svoju popularnost vjeruje svemu što vidi i pročita na internetu i tone još dublje te sa sobom povlači i cijelo carstvo.

 

Predstava je ovo za cijelu obitelj u kojoj najmlađi uviđaju potencijalne opasnosti lažnog prikaza svijeta, a odrasli svjedoče još jednom prikazu lošeg korištenja društvenih mreža i potrebe da se djecu zaštiti od istih.

Ulaznica: 30,00 kuna / 3,98 €

Obiteljska ulaznica: 100,00 kuna / 13,27 € – svaka pridodana obiteljskoj 25,00 kuna / 3,32 €