Centru za kulturu Čakovec, Pučkom otvorenom učilištu Samobor i Pučkom otvorenom učilištu Novska odobren je europski projekt ” BACK TO THE LOCAL CINEMA / MOJE MALO KINO”.

Helga Lajtman, CZK / Jelena Vojvoda, POU Samobor / Miroslav Perošević, POU Novska

Sretni, uzbuđeni i još uvijek u nevjerici objavljujemo da je zajednički projekt Centra za kulturu Čakovec, Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Pučkog otvorenog učilišta Novska “BACK TO THE LOCAL CINEMA” koji će se na nacionalnoj razini provoditi pod nazivom “MOJE MALO KINO” odabran među 13 novih projekata u okviru 2. izdanja COLLABORATE TO INNOVATE poziva!

Pokrenut od strane Europa Cinemas uz potporu Creative Europe / MEDIA 2021., ova nova vodeća shema ima za cilj nagraditi izvanredne inovativne i suradničke projekte koje provode članovi mreže Europa Cinemas iz iste zemlje ili na europskoj razini. Podržani projekti moraju imati stvarni utjecaj na filmski sektor, promicati cirkulaciju i vidljivost europskih filmova, razvijati publiku, posebice mlade, te povećati vještine i konkurentnost kina. Iz 16 europskih zemalja, odabrano je 13 projekata koji predstavljaju punu raznolikost Mreže, a pokrivaju širok raspon tema: filmska pismenost i razvoj mlade publike, europska cirkulacija filmova, tehnološke inovacije, digitalni marketing, poboljšano iskustvo odlaska u kino, kao i zelene prakse i uključivanje publike u nepovoljnom položaju.

#czkcakovec #collaboratetoinnovate #pousamobor #pounovska #europacinemas