CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

KAZALIŠNA DRUŽINA “PINKLEC”

cetiri psica naslovna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kazališna tribina za djecu i mlade “Cukorek”

  • nedjelja 21.9.2014. u 16.00 sati

 

 

CETIRI PSICA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O PREDSTAVI

Redatelj: Romano Bogdan
Dramatizacija: Tanja Novak (prema motivima priče Anne Heathers)
Koreografija: Sanja Tropp Frühwald
Glazba: Igor Baksa
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Igraju:  Karolina Horvat, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Bruno Kontrec

 

CETIRI PSICA 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nova predstava K. D. Pinklec, rađena po motivima priče «Četiri psića» Anne Heathers, alegorija je o odrastanju. Namijenjena je prvenstveno djeci vrtićke dobi (od tri do šest godina), stoga se na ilustrativan i simbolički način dotiče nezaobilaznih tema odrastanja: straha od nepoznatog, negodovanja radi promjena, ulazaka u nova iskustva.
Zaokupljeni svojom igrom u sigurnom okolišu, četiri psića isprva ne primjećuju izvanjsko, okolni svijet, pa kad prvi put uoče izmjenu godišnjih doba – indiciranu opadanjem lišća s granja – to ih toliko zbuni da zaplaču. Neiskustvo ih navodi da pokušaju pričvrstiti lišće na drveće ljepilom, ne bi li nekako zaustavili promjene izazvane prirodnim tijekom stvari. Prateći proces odrastanja, predstava se i nehotice sažima oko stiha Petra Preradovića: «Stalna na tom svijetu samo mijena jest». Ali, poruka ide i dalje od izreke «Ništa nije postojano – sve se mijenja»: svjedočeći ciklusu izmjene godišnjih doba protagonisti priče odrastaju u četiri odvažna psa, te se poanta neusiljeno izmješta prema onoj – «Vrijeme je najkorisniji čovjekov savjetnik».
U središtu duhovite, tople, intimističke predstave protagonisti su životinje koje misle, osjećaju i postupaju kao ljudi.

Glumački ansambl na neposredan i inovativan način produbljuje svoje istraživanje komunikacije s najmanjom publikom, oprezno donoseći slojevitu inscenaciju kako je ne bi zagušila hermetičkom odgojno-obrazovnom nakanom, pri tom pazeći i na to da joj ne podilazi.

 

 

 

Trajanje: 40 minuta
Uzrast: 4 + (predškolci i niži razredi osnovne škole)

Ulaznica: 25,00 kuna, obiteljska 60,00 kuna