1. – 16. prosinca

COLETTE

povijesna biografska drama

  • RASPORED PRIKAZIVANJA:

petak 14.12. u 20.30 sati

subota 15.12. u 20.30 sati

nedjelja 16.12. u 20.30 sati

Država: Velika Britanija

Režija: Wash Westmoreland

Uloge: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinsom, Fiona Shaw

Godina: 2018.

„Oštrouman“, „zabavan“, „uzbudljiv“ samo su neki od epiteta kojima je hvaljen film COLETTE  redatelja Washa Westmorelanda u kojem su glavne uloge  ostvarili Keira Knightley i Dominic West. Knightley tumači ulogu poznate spisateljice Sidonie-Gabrielle Colette koja se nakon dugo godina izborila za autorska prava nad svojim književnim djelima. Riječ je o filmu sa snažnom porukom o jednakosti žena u društvu kojeg je New York Observer proglasio „najboljim povijesnim filmom u posljednjih desetak godina“. Ovim putem predstavljamo vam potpuno novu kino najavu za ovaj hvaljeni film koji je na noge dignuo kritiku i publiku!

Premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sundanceu gdje je pobrao ovacije publike, COLETTE je tijekom godine nastavio s prikazivanjem na raznim uglednim filmskim festivalima uključujući i onaj u Torontu gdje je također iznimno toplo primljen od strane publike i kritike. Uz režiju, Westmoreland potpisuje i scenarij filma skupa s Rebeccom Lenkiewicz (scenaristicom poljskog remek-djela „Ida“ koji je 2013. godine osvojio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma). Posebnu pažnju kritike privukla je Keira Knightley još jednom nezaboravnom ulogom za koju mnogi smatraju da je vrijedna njezine treće nominacije za Oscara.

Četiri književna djela s glavnim likom Claudine koje je Colette napisala početkom 20. stoljeća, a koji su objavljeni pod pseudonimom Willy (njezinog supruga) postala su prava društvena senzacija i mjesecima bile najprodavanije knjige u Francuskoj. Uspjehom svog filma „Još uvijek Alice“ za koji je Julianne Moore osvojila svoj prvi glumački Oscar u karijeri, redatelj Westmoreland dobio je priliku producirati i režirati film COLETTE na kojem je s pripremama krenuo još nekoliko godina ranije. „Čim sam pročitala scenarij, odmah sam znala da je ovo film u kojem želim nastupiti“, u jednom od intervjua izjavila je glavna zvijezda filma Keira Knightley.

Film je sniman tijekom ljeta 2017. godine najviše u Mađarskoj gdje se Knightley privremeno preselila sa svojim tada jednogodišnjim djetetom i dadiljom uz povremenu pomoć ostalih članova obitelji. Nakon velikog uspjeha trilogije „Pirata s Kariba“, Keira Knightley u mogućnosti je birati koje uloge želi glumiti, a ovo je bila jedna od onih koje nikako nije htjela propustiti. Da je to bila pametna odluka svjedoče i kritičarski hvalospjevi upravo za njezinu performansu u još jednoj kostimiranoj drami za koje se, čini se, glumica specijalizirala. Njezin glumački partner Dominic West (najpoznatiji po nastupu u televizijskim serijama „Žica“ i „Preljub“) također je hvaljen za ulogu hladnog supruga Henryja Gauthiera-Villarsa. U ostalim ulogama u filmu pojavljuju se Fiona Shaw, Eleanor Tomlinson, Denise Gough i Al Weaver.

Kino najava (titlana):

https://www.youtube.com/watch?v=NOca4Mslhlg

Fotografije iz filma:

https://we.tl/t-3sZnJc4gYD

Trajanje: 111 minuta

Preporučamo starijima od 12 godina.

Izvor: https://www.blitz-cinestar.hr/

Ulaznica: 25,00 kuna