ZAGREB FILM FESTIVAL PUTUJE

Centar za kulturu Čakovec 19. – 22. studenoga 2021.

 Izbor filmova sa Zagreb Film Festivala

ČOVJEK KOJI JE PRODAO SVOJU KOŽU / The Man Who Sold His Skin  

drama (Tunis, Francuska, Belgija, Švedska, Njemačka)

Režija: Kaouther Ben Hania

Uloge: Yahya Mahayni, Dea Liane, Monica Bellucci, Koen de Bouw

RASPORED PRIKAZIVANJA:

petak 19.11. u 20.00 sati

nedjelja 21.11. u 20.00 sati

ponedjeljak 22.11. u 20.00 sati

 

Mladi i impulzivni Sirijac Sam Ali bježi u Libanon kako bi pobjegao od rata. Plan mu je doći do Europe i započeti novi život sa svojom zaručnicom Abeer.

U očajničkoj potrazi za novcem i papirima koji će mu omogućiti da otputuje u Europu i spasi Abeer od prisilnog braka, Sam prihvaća ponudu kontroverznog umjetnika Jeffreyja koji na njegova leđa želi tetovirati schengensku vizu i pretvoriti Samovo tijelo u umjetničko djelo. Sam brzo otkriva da je tom odlukom dobio sve samo ne slobodu.

Prvi je to tuniski film nominiran za Oscara.

 

“Čovjek koji je prodao svoju kožu” redateljice Kaouther Ben Hanie, ljubavna priča o mladom sirijskom izbjeglici koji, želeći se ponovno sastati s voljenom ženom, završava kao eksponat u europskim muzejima. “Susret elitnog svijeta visoke umjetnosti i bezizlazne situacije običnog čovjeka koji, da bi preživio, doslovno mora prodati vlastitu kožu, okosnica je ove provokativne satire prepune suptilnih političkih komentara”.

Priča je inspirirana kontroverznim umjetničkim djelom Tim (2006.) belgijskog suvremenog umjetnika Wima Delvoyea i njegovim “živim eksponatom”.”

U glavnoj ulozi gledamo sjajnog sirijskoga glumca Yahyu Mahaynija, koji je za ovu ulogu ovjenčan nagradom sekcije Horizonti u Veneciji, a beskrupuloznu i hladnu art-agenticu utjelovljuje Monica Bellucci.

Trajanje: 104 minute

Preporučamo starijima od 15 godina.

Ulaznica: 25,00 kuna

 U sklopu 10. revije filmova za mlade koja će se održati početkom ožujka 2022. iz programa ZFF putuje igrat ćemo film JOŠ SAMO MALO.