1. i 15. / 28. i 29. siječnja

CVRČAK I MRAVICA 2D

Cvrčak i mravica

Režija: Luka Rukavina

Scenarij: Luka Rukavina, Rona Žulj

Animacija: Siniša Mataić

Uloge / glasovi: Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza Strahinić, Dušan Bućan, Mladen Vasary, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đurić, Hrvoje Kečkeš

  • RASPORED PRIKAZIVANJA:

subota 14.1. u 16.00 sati

nedjelja 15.1. u 16.00 sati

subota 28.1. u 16.00 sati

nedjelja 29.1. u 16.00 sati

 

Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

 

U novom viđenju basne ispričane od strane Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.

 

Cvrčak Ket voli svirati sa svojim bendom i zabavljati bezbrižne kukce iz okolice. Na Cvrčelli zabava nikad ne prestaje, a zima je tek izmišljotina uštogljenih mrava i teoretičara zavjere. U blizini živi mravica Antoneta, u društvu posvećenom graditeljstvu, disciplini i radu. Glazba je strogo zabranjena. Kad se Ket i Antoneta sretnu, među njima se brzo razvija bliskost. Može li Antoneta spasiti cvrčke od zime prije nego što je prekasno?

  • Ovaj film dobio je službenu preporuku za prikazivanje u osnovnim školama od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja!

Trajanje: 1 sat i 22 minute

Za sve uzraste

Ulaznica: 2,65 € / 19,97 HRK / obiteljska 8,00 € / 60,28 HRK