Centar za kulturu Čakovec
6., 7. i 8. studenog 2014.

dani ceskog filma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dani češkog filma organizirani u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke u Zagrebu održat će se od 6. – 8. studenog 2014. u Centru za kulturu Čakovec i donose nam tri uspješna i popularna češka filma.

Manifestaciju na Tribini ČČ 6. studenog u 20 sati otvara živahna i zabavna glazbena komedija o „češkim Beatlesima“ – REVIVAL.

PROGRAM:

  • četvrtak 6. studenog u 20 sati

 

REVIVAL 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REVIVAL
glazbena komedija
Režija: Alice Nellis
Zemlja: Češka
Godina: 2013.
Živahna i zabavna komedija o “češkim Beatlesima” nagrađivane kazališne i filmske redateljice Alice Nellis osvojila je nagradu publike na Međunarodnom festivalu u Karlovyim Varyima. Glazbu koju u filmu izvodi band Smoke, posebno je za film skladao Jan Ponocny, koji se u filmu i pojavljuje u ulozi novog bubnjara.
Trajanje: 111 minuta

  • petak 7. studenog u 20 sati

 

 

IDEMO NA MORE 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IDEMO NA MORE
obiteljska komična drama
Režija: JiříMádl
Uloge: Petr Simcák, Zdenek Barinka, Anastázie Chocholatá
Zemlja: Češka
Godina: 2014.
„Idemo na more“ redateljski je debi jednog od vodećih čeških glumaca mlađe generacije, Jiříja Mádla, poznatog po ulogama u filmovima ‘Báthory’ (2008.), „Noćne sove“ (2008.) i dr.

Kada jedanaestogodišnji Tomáš za rođendan dobije kameru, odluči snimiti svoj prvi film o svojim najbližima – o obitelji i najboljem prijatelju. Tijekom filma postupno upoznajemo njegovog oca, majku, baku i prijatelja Harisa koji mu pomaže u filmskom projektu. Dečki se lijepo zabavljaju, ali u jednom trenutku shvate da kamera otkriva i stvari koje nisu ugodne – npr. istinu o djevojčici u koju je Tomáš zaljubljen ili to da mu tata laže.
Ipak nastavlja sa snimanjem jer želi otkriti istinu, premda je se pomalo i boji.
Dječja perspektiva u svojoj čistoj jednostavnosti i nepatvorenoj ljudskosti dominira i u narativnoj i u vizualnoj komponenti filma.
Trajanje: 90 minuta

  • subota 8. studenog u 20 sati

 

 

KRASNO 1

 

 

 

 

 

 

 

 

KRASNO

krimi komedija
Režija: Ondřej Sokol
Uloge: Ondřej Sokol , Martin Finger, Jana Krausová
Zemlja: Češka
Godina: 2014.
Film je crnohumorna komedija s elementima „film noira“ i atmosferom koja podsjeća na filmove braće Cohen.
Krásno je jezero pokraj grada Šumperka u kojem su našli utopljenu Michalovu majku.
Michal i Adam, prijatelji iz djetinjstva, nakon dvadeset godina vraćaju se u svoj rodni grad. Michalova majka mrtva je već nekoliko godina, a njegov otac umro je na dan njegova povratka. Obuzela ga tuga i osjećaj da se dogodilo nešto loše, a on ne zna što. Teško mu je živjeti s osjećajem da je u majčinu smrt upleten i njegov otac, no očeva druga žena svojim ponašanjem takvu sumnju i potvrđuje. Ili se to možda njemu i njegovom prijatelju tako čini. Odluče doznati istinu i tako razvijaju spiralu katastrofe. Zbilja nije crnobijela i ne da se tako lako odgonetnuti. Kulisu filma čini moravski gradić Šumperk u kojem su protagonisti odrasli, a koji više ne prepoznaju, što ih dodatno zbunjuje u njihovoj potrazi za istinom.
Trajanje: 119 minuta