Zagrebačko gradsko kazalište «Komedija»

DIPLOMAC

Ili rekvijem za snove

Ili zašto ovo nije samo duhovita priča o seksu

Redateljica: Aida Bukvić

Prijevod i dramaturgija: Zinka Kiseljak

Scenograf i oblikovatelj svjetla: Ivo Knezović

Kostimografkinja: Mirjana Zagorec

Koreograf: Bojan Valentić

Igraju: Ivan Magud, Sanja Marin, Davor Svedružić, Ana Kraljević, Ivica Zadro, Vanja Ćirić, Dražen Bratulić, Morana Paškiević

diplomac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilagodio Terry Johnson prema romanu Charlesa Webba i filmskom scenariju Caldera Willinghama i Bucka Henryja na temelju posebnog sporazuma sa StudioCanal(om)

Praizvedeno u produkciji Johna Reida i Sache Brooksa u Londonu i na Broadwayju.

DIPLOMAC 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On uskoro navršava dvadeset i jednu godinu. Upravo su završile četiri mukotrpne godine školovanja. Četiri godine koje nisu služile ničemu. Roditelji od njega očekuju velike stvari, sjajnu karijeru i životne uspjehe kojima će izazivati zavist prijatelja na domjencima i nedjeljnim roštiljima. Uhvaćen u stupicu roditeljskih očekivanja panično pokušava pronaći izlaz.

Ona je udana žena, majka, gotovo dvostruko starija od njega. Na prvi pogled njezin je život bajka, ima odgovornog supruga i poslušnu kćer, lijepu kuću s bazenom, solidan bankovni račun. Ipak, ona je duboko nesretna i razočarana, bivša alkoholičarka koja se ne boji sasuti istinu u lice.

DIPLOMAC 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oboje pronalaze spas u prijevari, hraneći se međusobno bolnom iskrenošću. I svjesni su da njihova veza nije ljubav, već potreba – jedino u tom odnosu osjećaju se živi. I kao što je vrlo tanka linija između prijevare i iskrenosti, tako je tanka linija između ljubavi i mržnje. Osobito kada se on neplanirano zaljubi u njezinu kćer.

I zato ovo nije samo još jedna duhovita priča o ljubavi i seksu. Ovo je rekvijem za snove koje je jednom sanjala gospođa Robinson. I koje sanja svaka nova generacija. A samo rijetki uspiju doživjeti zrelost sanjajući i dalje.

DIPLOMAC 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trajanje: 150 minuta

Preporučamo starijima od 15 godina.

Ulaznica 60,00 kuna, učenici, studenti, umirovljenici, organizirani posjet 40,00 kuna