TAJNA SLUŽBA

KINGSMAN: SECRET SERVICE

akcija, avantura, komedija

Režija: Matthew Vaughin

Uloge: Colin Firth, Samuel L. Jackson, Taron Egerton

Država: UK

Godina: 2014.

  • RASPORED PRIKAZIVANJA:

subota 28.2. u 18.00 sati

nedjelja 1.3. u 20.00 sati

ponedjeljak 2.3. u 20.00 sati

tajna sluzba 2

Kingsman: Tajna služba lukavo se igra sa špijunskim žanrom u priči o uglađenom špijunu koji pomaže mladiću izdići se iz života na ulici i uči ga umijeću špijunaže. To je priča o promjeni životnog puta i prelasku iz jednog svijeta u drugi, sasvim novi, u kojem opasnost vreba na svakom koraku. „Ovaj film je spoj svega što sam naučio radeći Lock Stock, Snatch i Layer Cake, što su bili gangsterski filmovi, te filmove koje sam radio prema stripovima, a to su Kick-Ass i X-Men: First Class“, kaže redatelj i koscenarist Matthew Vaughn. Jane Goldman, koscenaristica, dodaje: „Matthew jako voli filmove o Jamesu Bondu, pa se ovime uspio dotaći tog žanra, ali i napraviti korak dalje.“ Film je temeljen na Millarovom stripu The Secret Service, a Vaughn je za film inzistirao da se radnja odvija u Britaniji.

tajna sluzba 1

Kada otac petogodišnjeg djeteta žrtvuje život na dužnosti tijekom tajne vojne operacije, njegova obitelj dobiva telefonski broj koji mogu zvati samo jednom u slučaju da im je potrebna pomoć. Sedamnaest godina kasnije Eggsy (Taron Egerton) je nezaposlen i životari u majčinom stanu. Nakon što ga uhapse zbog krađe automobila, Eggsy će iskoristiti broj kako bi se izvukao iz zatvora, a spasit će ga Harry Hart (Colin Firth), lukavi špijun koji njegovom ocu duguje život. Razočaran time kako Eggsy živi, Hart je s druge strane impresioniran njegovim sposobnostima, pa će mu dati priliku da promijeni život i proba naći mjesto u supertajnoj obavještajnoj službi Kingsman. Eggsy mora proći velik broj teških testova, a cijelo vrijeme tu je i psihološka borba s osjećajem manje vrijednosti, jer njegovi su konkurenti dobro obrazovani, uglađeni i imaju dobre veze.

tajna sluzba 3

Harry istovremeno pokušava razriješiti tajnu misterioznog nestanka nekolicine uglednih akademika, znanstvenika i ljudi iz svijeta zabave i ući u trag osobi za koju smatra da je odgovorna, a to je Richmond Valentine (Samuel L Jackson), milijarder i tehnološki genij te poremećeni aktivist koji namjerava spasiti svijet na način koji će značiti opće uništenje. Eggsy će uz Hartovu pomoć postati pravi špijun, a saznat ćemo hoće li uspjeti postati član organizacije Kingsman i spasiti svijet.

tajna sluzba 4

Trajanje: 129 minuta

Preporučamo starijima od 15 godina.