CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

Kazališna družina «Pinklec»

Dramski studio «Dada»

Dramski studio Dada Kazališne družine Pinklec tijekom ljetnih praznika organizirao je dramske radionice za djecu od 6 do 12 godina. Kroz te je dramske radionice prošlo stotinjak djece što nam je bio dovoljan pokazatelj uspješnosti ove ideje.

«Ljetne dramske radionice» bile su uvertira za početak svojevrsne «škole glume» koja će djelovati unutar Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec. Budući da je do sada Dramski studio Dada okupljao samo starije osnovnoškolce i srednjoškolce, odlučili smo proširiti djelovanje i oformiti nekoliko dramskih grupa. U planu su dramske grupe za niže i više razrede osnovne škole, lutkarske grupe za niže razrede osnovne škole, dramske grupe za srednjoškolce i dramske grupe za seniore (studenti i odrasli, stariji od 30 godina).

  • UPISI

DRAMSKE RADIONICE ZA DJECU I MLADE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upisi u dramske grupe za djecu i mlade od 6 do 18 godina te za studente i odrasle biti će od 16.09. do 20.09. od 17:00 do 18:00 sati u Centru za kulturu Čakovec. Radionice počinju 01. listopada 2013. i trajat će do 13. lipnja 2014. (jednom tjedno po dva sata). Mjesečna cijena po učeniku biti će 100 kn, a grupe će se sastajati jednom tjedno po dva sata (ponedjeljkom, utorkom, petkom ili subotom). Dramska grupa za srednjoškolce i starije osnovnoškolce (7. i 8. razred) biti će besplatne. Voditelji grupa sustavno će raditi na dramskom odgoju djece, mladih i odraslih kroz cijelu školsku godinu te dva puta godišnje imati prezentaciju (predstava ili skupna igra) svog rada.

  • Voditelji grupa:  Jelena Dokleja, Bruno Kontrec i Davor Dokleja.

 

DRAMSKE RAD 2013

  • Program radionice:

– vježbe zagrijavanja i razgibavanja

– tehnike – govor, pokret, zvuk

– grupni rad, rad u paru, pojedinačni rad

– scenske vježbe

– improvizacija

– scenski zadaci

  • Radionice su korisne za:

– vježbanje koncentracije

– otvaranje komunikacije

– socijalni razvoj

– otklanjanje sramežljivosti

– poticanje kreativnosti

– razvoj samopouzdanja

– snalaženje – koordinacija u prostoru

  • Info:

091 72 71 076 – Bruno Kontrec

098 91 62 480 – Davor Dokleja

[email protected]

 

Jelena Dokleja, diplomirana učiteljica i članica Kazališne družine «Pinklec» Čakovec od 1999. godine. Osim u Pinklecovim uspješnicama (Vatroslav grom, Dječak Ivek i pas Cvilek) glumi u HNK Varaždin. Surađivala s redateljima: Anica Tomić, Dubravko Torjanac, Zlatko Bourek, Romano Bogdan i drugima. Dobitnica je glumačke nagrade na Assitej-u u Čakovcu 2010. godine. Dramskom pedagogijom bavi se u školi te je nekoliko puta njen rad sa djecom predložen za državni susret LIDRANO.

Bruno Kontrec, glumac i član Kazališne družine «Pinklec» Čakovec od 1999. godine. Osim u Pinklecovim uspješnicama (Vatroslav grom, Dječak Ivek i pas Cvilek) glumi u Dječjem kazalištu Dubrava u Zagrebu, Dječjem kazalištu Žar-ptica u Zagrebu i u Gledališču Glej u Ljubljani. Surađivao je s redateljima Anicom Tomić, Oliverom Frljićem, Zlatkom Svibenom, Peterom Kusom, Romano Bogdan i drugima. Dobitnik je dvije glumačke nagrade (Assitej, Čakovec 2011. i Naj naj naj festival, Zagreb 2012.)

Davor Dokleja, glumac i član Kazališne družine «Pinklec» Čakovec od 1998. godine. Osnivač i voditelj Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec od 2004. godine. Osim u Pinklecovim predstavama igra i u HNK Varaždin. Surađivao sa redateljima Dubravko Torjanac, Zlatko Bourek, Mario Kovač, Miran Kurspahić, Tamara Kučinović, Romano Bogdan i drugima. Dobitnik je dvije nagrade za najboljeg redatelja na Festivalu KAM u Prelogu za predstave koje je radio sa Dramski studijem Dada.