ELVIS

biografska drama / SAD / 2022.

Režija: Baz Luhrmann

Uloge: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge

  • ELVIS NAGRAĐEN 12-minutnim OVACIJAMA NAKON PREMIJERE NA FILMSKOM FESTIVALU U CANNESU

Publika je na filmskom festivalu u Cannesu drhtala za Austinom Butlerom koji glumi kralja Elvisa, u filmu Baza Luhrmanna. Film je nagrađen sa 12-minutnim ovacijama, najdužim na ovogodišnjem festivalu do sada.
Kako su ovacije trajale i trajale, Butler je, sa suzama u očima, zagrlio podjednako emotivnu Priscillu Presley koja je doletjela u grad na jugu Francuske kako bi pružila podršku filmu o svom pokojnom mužu.
Muzička drama Warner Bros. studija dovela je do vrhunca publiku u Cannesu koja je pljeskom pohvalila Butlerovu izvedbu nekih od najvećih Presleyevih hitova, uključujući „Jailhouse Rock“, „Blue Suede Shoes“ i „Suspicious Minds“.
„Elvis“ je prvi Luhrmannov dugometražni rediteljski rad još od „Velikog Gatsbyja“ iz 2013. godine koji je također svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Cannesu. Pored Butlera u glavnoj ulozi glume, u ostalim ulogama ćemo gledati Toma Hanksa kao Elvisovog zloglasnog menadžera Toma Parkera; Oliviu DeJonge kao Priscillu; Kodi Smit-MekFi je Jimmy Rogers; Yola je sestra Rosetta Tharpe, a Kelvin Harison Jr. je B.B. King.

Život i karijera neponovljivog Elvisa gledana je kroz prizmu njegovog složenog odnosa s menadžerom, Tomom Parkerom. Priča, kako je opisano, duboko zalazi u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave.

Novi film vizionarskog i za nagradu Oscar nominiranog redatelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros Pictures u kojoj glavne uloge nose Austin Butler i oskarovac Tom Hanks. Film istražuje život i glazbu neponovljivog Elvisa Presleyja, a sve kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Hanks). Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyjeva uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana. U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najutjecajnijih osoba u Elvisovom životu, Priscillom Presley.

Trajanje: 159 minuta

Preporučamo starijima od 12 godina

Ulaznica: 25,00 kuna