Dvorana Zrinski/Scheier

  • petak, 6. rujna 2013. u 19.30 sati

ENA PONGRAC, mezzosopran

Klavirska pratnja: NADIA VARGA MODRIĆ

Gošća: TAMARA KORUNEK, sopran

Na programu: G. F. Händel, G. Rossini, F. Schubert, J. Brahms, S. Barber, J.Offenbach, I. Lhotka-Kalinski, G. Faure, J. Massenet, C. Saint-Saëns, J. Strauss, L. Delibes

 ena pongrac 1 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ena Pongrac –mezzosopran

rođena je u Čakovcu 1991. godine. Prvo glazbeno iskustvo stiče u dječjem crkvenom zboru, a osnovnu Glazbenu školu-smjer klavir završava u klasi Nade Varga. Za vrijeme gimnazijskih dana pjeva u zboru i vokalnoj grupi “Josip Slavenski” pod vodstvom dirigentice Senke Bašek-Šamec. Nastavu solo pjevanja pohađa u Varaždinskoj Glazbenoj školi u klasi prof. Darije Hreljanović. Studij solo pjevanja nastavlja u Grazu 2009. godine na Kunstuniversitatu u klasi prof. Agathe Kania-Knobloch. Redovita je polaznica majstorskih kurseva i radionica ( Hamburg-radionica za ples, glumu i pjevanje “Stage School Hamburg”, Majstorska radionica Angelike Kirschlager). Svoj prvi nastup u glavnoj ulozi imala je 2012. godine u operi Mauricea Ravela “ L’enfant et les Sortileges”. U koprodukciji triju Univerziteta (Berlin, Amsterdam, Graz) nastupa na “International Week” 2013. godine. Diplomu u fahu mezzosopranistice stiče 25.lipnja 2013 godine u klasi prof.  Agathe Kania-Knobloch.

Svoje usavršavanje nastavlja u Berlinu na Master Opern Universität der Künste Berlin, u klasi Prof. Elisabeth Werres.

 Nadia Varga Modrić (Čakovec, 1982.) prvu je poduku klavira dobila od svoje majke kao šestogodišnjakinja, a obrazovanje je nastavila u klasi Ivane Hercezi i Jelice Kuzmin na Glazbenoj školi u Varaždinu. Diplomu je stekla na Visokoj školi za glazbu i primijenjenu umjetnost u Grazu u klasi Chunga Leea, a na istoj je ustanovi i magistrirala u klasi Eikea Strauba. Njezin studij stipendirala je Zaklada Musik & Jugend. Usavršavala se kod istaknutih glazbenih pedagoga kao što su Jurica Murai, László Baranyai, Erika Frieser, Michael Gees, Cha-I Chou, Stacey Bartsch i drugi. Kao solistica i komorna glazbenica nastupala je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Austrija, Mađarska, Italija, Njemačka Slovačka, Lihtenštajn, Švicarska, itd.). Korepetirala je na majstorskim radionicama Rudolfa Leopolda u Austriji, Gerharda Mantela u Njemačkoj i Valtera Dešpalja u Hrvatskoj. Snimala je za HRT i Orfej.

Tamara Korunek rođena je 6. lipnja 1994. u Čakovcu. Srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu. Godine 2011 upisuje Srednj glazbenu školu u Varaždinu, smjer solo pjevanje, u klasi mag. art. Blanke Tkalčić. Članica je Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski te dviju dramskih družina: Kazališne družine Štolcer i Dječjeg gradskog kazališta u Čakovcu . Od jeseni svoje glazbeno obrazovanje nastavlja na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču.