Digitalna programska knjižica u PDF formatu dostavljena je na mail adrese vrtića i osnovnih škola na području Grada Čakovca i Međimurske županije.
Napomena: za pregled filmova preko mobilnih uređaja potrebno je instaliraliti bilo koji besplatni QR čitač (scanner), a filmovi u pojedinim terminima bit će dostupni na YouTube kanalu ŠAF-a.

 

VRTIĆI

Prosinac 2020.
MRAVI (2003.)
grupa djece od 8-13 godina
Trajanje: 02:29 min

Film Mravi osmislila su djeca od 8 godina. Tema filma je život jednog mrava koji je lijen i ne želi pomagati svojim prijateljima u mravinjaku. Prijatelji ga pokušavaju na sve načine nagovoriti da im se pridruži u radu, ali on to ne želi. No jednog dana vidi mravicu koja se muči s velikim kamenom i odluči da će njoj pomoći. Ovo filmsko djelo nastalo je na način da su djeca napisala kratku priču, zatim su osmislili i nacrtali likove i pozadine. Pozadine su obojane vodenim bojama, a likovi u računalu. Film je ozvučen šumovima i glazbom.

 

SLON U OBLACIMA (2015.)
autorica: Melita Sandrin (13 god.)
Trajanje: 02:05 min

Simpatični slon tijekom drijemanja nađe se u oblacima, a tu se mora prilagoditi raznoraznim zanimljivim i novim situacijama u kojima prednjači pronalazak velikog kikirikija! Ovaj film napravila je djevojčica od 13 godina. Osmislila je priču, likove, pozadine i sama u računalu spojila sve te dijelove u ovaj zabavni film. Likovi i pozadine su obojani u računalu. U filmu nema govora. Film je autorica radila čak dvije godine!