FILM ZA VRTIĆE I OSNOVNE ŠKOLE

2020. / 2021.

Poštovani ravnatelji, učitelji, odgajatelji,

u novoj školskoj godini 2020. / 2021. na programu „Film za vrtiće i osnovne škole“ pripremili smo pet besplatnih europskih filmskih projekcija za predškolski i osnovnoškolski uzrast.

Prije svakog filma održati će se uvodi u gledanje, a u program smo uvrstili i kratki film iz produkcije Škole animiranog filma Čakovec.

Uz financijsku potporu Grada Čakovca, Hrvatskog audiovizualnog centra i Europa Cinemas, pozivamo vrtiće i osnovne škole na film.

Prijave možete izvršiti u propagandnoj službi Centra za kulturu Čakovec na broj telefona 040 / 311 488, svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 sati.

Za svaki termin raspolažemo s 446 slobodnih mjesta u dvorani.

Veselimo se Vašem dolasku.

 

Izvor fotografije: Imdb

VRTIĆI

srijeda 16. rujna 2020. u 10 sati

PAZI SE ČAROBNJAKA

Here Comes the Grump

Velika Britanija, 2018.

Režija: Andrés Couturier

animirani dječji film sinkroniziran na hrvatski jezik

Trajanje: 97 minuta

Pazi se čarobnjaka čarobna je obiteljska avantura koja prati dječaka po imenu Terry koji je zalutao u kraljevstvo Groovynham. Zli čarobnjak Grump bacio je čaroliju mraka na zemlju te su osmijeh i smijeh sada stvar prošlosti. Terry mora putovati Kraljevstvom u potrazi za čarolijom koja će pomoći da se svi sretno vrate kući. Na putu susreće veliki broj nepoznatih i prekrasnih bića koja mora nadmudriti.

A WIZARD’S TALE is a magical family adventure story that sees a young kid named Terry (Toby Kebbell) whisked away to the colorful Kingdom of Groovynham. The evil wizard Grump (Ian McShane) has cast a spell of gloom over the land and as such, smiling and laughter are now a thing of the past.

Distribucija: Editus

Izvor informacija: https://www.imdb.com/title/tt6494344/

 

Izvor fotografije: Imdb

1. i 2. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

srijeda 18. studenog 2020. u 10 sati

HRABRI MALIŠAN 2

Minuscule – Les mandibules du bout du monde

Francuska, 2018.

Režija: Hélène Giraud, Thomas Szabo

animirani dječji film bez dijaloga

Trajanje: 92 minute

Uvod: Jasminka Ljubić Bijelić, Škola animiranog filma Čakovec

* prije filma „Hrabri mališan 2“, prikazat ćemo animirani film iz ŠAF-ove produkcije „Mravi“, trajanja

2:29 minuta, autori su grupa djece 8 – 13 godina.

Hrabri mališan utemeljen je na nagrađenom kratkometražnom filmu na kojem je najprije nastao animirani TV serijal a potom i vrlo uspješan dugometražni animirani film. Kada u dolini padne prvi snijeg, jako je bitno pripremiti zalihe za zimu. Nažalost, tijekom operacije zimnica, mala bubamara ostane zarobljena u kutiji koja putuje na Karibe. Otac bubamare leti u tropski arhipelag u potrazi za svojim sinom. Kada stigne, naš se junak mora suočiti s dvostrukim izazovom: pronaći sina i spasiti dom svog novog prijatelja, karipske bubamare čija je kuća ugrožena gradilištem. Srećom, u pomoć stiže njegov prijatelj crni mrav, koji juri s druge strane svijeta kako bi mu pomogao.

When the first snow falls in the valley, it is urgent to prepare its reserves for the winter. Alas, during the operation, a small ladybug is trapped in a box – to the Caribbean. One solution: reform the shock team.

Teme za razgovor: životinjski svijet, prijateljstvo, priroda, animirani film

Korelacija s nastavnim predmetom: hrvatski jezik – medijska kultura, priroda i društvo

Distribucija: Editus

Izvor informacija: https://www.imdb.com/title/tt7296782/

 

Izvor fotografije: Discovery

3. i 4. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

srijeda 2. prosinca 2020. u 10 sati

MALI PRINC

Le petite prince

Francuska, 2015.

Režija: Mark Osborne

animirani dječji film sinkroniziran na hrvatski jezik

Trajanje: 108 minuta

Uvod: Blaženka Hunjadi Bašek, Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec, Dječji odjel

Po prvi put, u 70 godina, nakon prvog objavljivanja knjige, Mali princ adaptiran je u dugi animirani film. Film nudi obiteljski doživljaj velikog opsega kroz inovativan koncept priče poziva publiku da otkrije njegov fantastičan i snovit univerzum. Dvije tehnike animacije (kompjuterski generirana animacija i stop animacija) štite svijet knjige i pričaju širu priču. Kako bi okružio fantastičan svijet knjige, Mark Osborne dizajnirao je prizemljeni ‘stvarni svijet’ kompjuterski generiranom animacijom, kakvu koriste Pixar i DreamWorks dok se jedinstveni svijet knjige publici prikazuje kroz oči i maštu Male Djevojčice stop motion animacijom koja stvara poetsku viziju zasebnog svijeta koji ostaje visoko inspiriran ručnom izrađenim ilustracijama Avijatičara. U srcu priče je Mala Djevojčica, koju njena majka priprema za odrastao svijet u kojem žive. Ovaj će proces prekinuti njen ekscentrični susjed dobrog srca – Avijatičar. Avijatičar svoju novu prijateljicu upoznaje sa svijetom gdje je sve moguće. To je svijet u koji je on sam uveden davno prije kroz Malog princa. Na tom mjestu počinje čarobno i emotivno putovanje Male Djevojčice u vlastitu maštu i u univerzum Malog princa. Ovdje ona ponovno otkriva svoje djetinjstvo te uči da je najvažnija povezanost s drugima, a ono što je zaista bitno vidi se samo srcem.

From Mark Osborne comes the first-ever animated feature film adaptation of Antoine de Saint-Exupéry’s iconic masterpiece, The Little Prince. At the heart of it all is The Little Girl, who’s being prepared by her mother for the very grown-up world in which they live – only to be interrupted by her eccentric, kind-hearted neighbor, The Aviator. The Aviator introduces his new friend to an extraordinary world where anything is possible.

Teme za razgovor: književni predložak, adaptacija književnog predloška, Mali princ, prijateljstvo, ljubav, obitelj

Korelacija s nastavnim predmetom: hrvatski jezik – medijska kultura, likovna kultura

Distribucija: Discovery Film

Izvor informacija: https://www.discoveryfilm.hr/hr/film/info/955

 

Izvor fotografije: Radar

5. i 6. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

srijeda 27. siječnja 2021. u 10 sati

NAJNOGOMETAŠI

Los futbolísimos

Španjolska, 2018.

Režija: Miguel Ángel Lamata

igrani film za djecu, titl

Trajanje: 103 minute

Uvod: Nataša Kralj, profesorica hrvatskog jezika

Pakete, Helena i njihovi vršnjaci upadaju u sve vrsta avantura u kojima će na ispit izaći njihova snalažljivost, ali i prijateljstvo. A sve da se otkrije tajna koja bi mogla zaustaviti njihov nogometni tim i nerazdvojnu ekipu. Jesu li žrtve zavjere ili je sve samo splet neobičnih okolnosti? Došlo je vrijeme za tajni pakt Najnogometaša s ciljem rješavanja tajne i spašavanja prijateljstava.

The members of a soccer school team must to solve why some referees fell asleep in the last games.

Teme za razgovor: prijateljstvo, takmičenje, snalažljivost, sport

Korelacija s nastavnim predmetom: hrvatski jezik – medijska kultura, tjelesna i zdravstvena kultura

Distribucija: Radar Film

Izvor informacija: https://www.imdb.com/title/tt7132578/?ref_=nv_sr_srsg_0

                                   Radar Film

 

Izvor fotografije: Imdb

7. i 8. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

srijeda, 21. travnja 2021. u 10 sati

UVIJEK SVOJA

Jamais contente

Francuska, 2016.

Režija: Emilie Deleuze

Igrani film za mlade

Trajanje: 90 minuta

Uvod: Tihana Preksavec, profesorica hrvatskog jezika

Uvijek svoja je priča o 13-godišnjoj Aurori koja, neki bi rekli, vodi dosadan život. Ali Aurorin život nije nimalo jednostavan jer je svakodnevno suočena s raznim očekivanjima njene okoline: dobre ocjene u školi, popularnost, ljepota. Uz sve to Aurora je tvrdoglava, prkosna, oštra  jezika i beskompromisnog stava prema životu, dečkima, roditeljima i prijateljima. Kada se na sve to doda novi učitelj francuskog jezika, prijetnje da će biti poslana u internat, prve ljubavi i pjevanje u bendu, Aurorin život podsjeća na humorističnu psihološku dramu.

Stuck in the middle between a beautiful older sister and a brainiac younger sister, 13-year-old Aurore struggles to find her place, but this year is shaping up to be even worse than the last one. While she was initially appalled at her parents’ threat to ship her off to a boarding school, she’s starting to believe that it isn’t their worst idea. To stave off boredom, Aurore tries on different personas, but nothing seems to fit — until she is asked to join a band… Léna Magnien (Aurore) delivers a standout performance as a girl trying to hold tight to her uncompromising views while making the awkward transition into the teenage world.

Teme za razgovor: škola, prijateljstvo, popularnost, adolescencija

Korelacija s nastavnim predmetom: hrvatski jezik – medijska kultura, francuski jezik, glazbena kultura

Distribucija: Radar Film

Izvor informacija: http://www.radar.hr/